Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Skinny Pizza - Mix do wypieku pizzy niskowęglowodanowej
Skinny Pizza to pizza Adama w nowym opakowaniu przeznaczonym na polski rynek.
Absolutna nowość na rynku - pizza który zawiera w 100g wagi tylko 4,2 g węglowodanów. Dla porównania w 100g zwykłej pizzy jest średnio ponad 60g węglowodanów!
Skinny Pizza to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej z której upieczesz doskonałą, smaczną i zdrową pizzę nie wychodząc z domu.
Skinny Pizza - mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej
Waga netto: 143g (waga gotowego wypieku około 450g)
Skład: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, białko w proszku, sól jodowana, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże.
Alergeny: orzechy, gluten. Może zawierać śladowe ilości łubinu oraz soi.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku (wg. instrukcji na opakowaniu): 308kcal, 37g białka, 4,2g węglowodany, 16g tłuszcze, 3,8g błonnik.
Producent: ActivePol Dagmara Boczkowska, Budowlanych 11, 68-200 Żary
Sposób przygotowania:
-
Do miski wsypujemy mieszankę, dodajemy drożdże, dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżki oliwy i 150 ml letniej przegotowanej wody.
-
Wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na formie do pizzy kładziemy papier do pieczenia i po odpowiednim podwinięciu brzegów papieru równomiernie rozprowadzamy ciasto. Smarujemy je następnie sosem do pizzy (do kubka ze 100 ml ciepłej wody wsypujemy łyżeczkę bazylii, pół łyżeczki oregano, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego i odstawiamy na 5 minut, następnie dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego i po dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy).
-
Układamy dodatki - według uznania - tuńczyk, wędliny, pieczarki, oliwki, kapary, cebulę....Całość posypujemy tartym serem i odstawiamy na 25 minut w ciepłe miejsce.
-
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy pizzę przez 25 - 30 minut.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Skinny Pizza - mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej
Waga netto: 143g (waga gotowego wypieku około 450g)
Skład: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, białko w proszku, sól jodowana, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże.
Alergeny: orzechy, gluten. Może zawierać śladowe ilości łubinu oraz soi.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku (wg. instrukcji na opakowaniu): 308kcal, 37g białka, 4,2g węglowodany, 16g tłuszcze, 3,8g błonnik.
Producent: ActivePol Dagmara Boczkowska, Budowlanych 11, 68-200 Żary
Sposób przygotowania:
-
Do miski wsypujemy mieszankę, dodajemy drożdże, dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżki oliwy i 150 ml letniej przegotowanej wody.
-
Wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na formie do pizzy kładziemy papier do pieczenia i po odpowiednim podwinięciu brzegów papieru równomiernie rozprowadzamy ciasto. Smarujemy je następnie sosem do pizzy (do kubka ze 100 ml ciepłej wody wsypujemy łyżeczkę bazylii, pół łyżeczki oregano, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego i odstawiamy na 5 minut, następnie dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego i po dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy).
-
Układamy dodatki - według uznania - tuńczyk, wędliny, pieczarki, oliwki, kapary, cebulę....Całość posypujemy tartym serem i odstawiamy na 25 minut w ciepłe miejsce.
-
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy pizzę przez 25 - 30 minut.