Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej
NOWA FORMUŁA! Bez glutenu!
Pizza to niezdrowy fastfood, zakazany na diecie... Tak było do niedawna, ale z Pizza Adamo możesz zapomnieć o takich ograniczeniach.
Proteinowa, bezglutenowa, niskowęglowodanowa pizza Adama:
- zawiera aż 28% białka i tylko 1% węglowodanów
- zapewnia na długo uczucie sytości
- jest odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych
- jest łatwa i szybka w przygotowaniu
- bez soi
- bez polepszaczy
- bezglutenowa
- 100% naturalny skład
Z mieszanki Pizza Adamo można łatwo można zrobić własną pizzę - bezglutenową, niskowęglowodanową i wysokobiałkową - do przygotowania pizzy potrzebujesz łyżki wody i swoich ulubionych dodatków. Klasyczną włoską pizzę otrzymasz używając sosu pomidorowego, garści aromatycznych ziół i mozzarelli light. Polecamy także pizzę tono - z tuńczykiem z puszki oraz cebulą.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Pizza Adama - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy bezglutenowej
Masa netto: 150g (masa gotowego wypieku około 450g)
Składniki: częściowo odtłuszczona organiczna mąka słonecznikowa, częściowo odtłuszczona złota mąka lniana, białka mleka, białko jaj w proszku, częściowo odtłuszczona mąka z pestek dyni, błonnik bambusowy, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, regulator kwasowości kwas askorbinowy, różowa sól krystaliczna.
Alergeny: migdały, jaja. Może zawierać śladowe ilości innych owoców, pestek, orzechów ziemnych i innych składników w łupinach.
Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 669kJ / 160kcal, tłuszcze 1,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g), węglowodany 1,2g (w tym cukry 0,8g), białko 282,4g , błonnik 10,9g, sól 1,2g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania pizzy niskowęglowodanowej:
- Zmieszaj zawartość opakowania z 220ml wody, zagnieć ciasto
- Rozłóż ciasto równomiernie na natłuszczonej blasze
- Piecz 8-10 minut w 200°C, wyjmij, dodaj dodatki i piecz jeszcze 7-10 minut w tej samej temperaturze