Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Nutringo Protein Pizza Tarté Crispbread Seed Mix - mieszanka do wypieku pizzy 9g węglowodanów
Nutringo® Seed Mix Protein Pizza Tarté Knäckebrot to unikalna mieszanka do przygotowania w domowych warunkach pizzy lub chrupkiego pieczywa o wysokiej zawartości białka, niskim indeksie glikemicznym oraz o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów.
Wypieki z tej mieszanki są odpowiednie dla osób na diecie ketogenicznej.
Nutringo® Protein Pizza Seed Mix to pizza bez zbóż - mix jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu. Dzięki temu, że ma bardzo niski indeks glikemiczny jest odpowiedni dla diabetyków.
Mieszanka nie zawiera laktozy, mleka ani produktów pochodzenia zwierzęcego - zawiera 34% białka roślinnego, przede wszystkim len złocisty, łubin i siemię lniane, czyli roślinne źródła białka dobrze tolerowane przez osoby na diecie FODMAP
Najważniejsze informacje o mieszance Nutringo® Protein Pizza Seed Mix:
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- odpowiednia dla paleo
- odpowiednia dla diabetyków
- odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy
- odpowiednia dla wegan
- zero zbóż
- tylko 4% węglowodanów w gotowym wypieku
- łatwa w przygotowaniu, nie wymaga miksera ani wyrastania
- wysokiej jakości 100% naturalne składniki: siemię lniane, łubin, sezam, len złocisty i psyllium.
- bez polepszaczy, konserwantów, wypełniaczy
Do upieczenia pizzy lub chrupkiego pieczywa wystarczy dowolny olej oraz twarożek - 4 minuty zagniatania i pizza gotowa do wstawienia do piekarnika! Po kwadransie pieczenia możesz delektować się pyszną, domową pizzą niemal bez węglowodanów! To łatwe jak nigdy dotąd!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Nutringo®- Seed Mix Protein Pizza Tarté Knäckebrot - mieszanka do wypieku pizzy lub pieczywa chrupkiego o niskiej zawartości węglowodanów*
*4% węglowodanów w chlebie upieczonym wg proporcji podanych na opakowaniu
Masa netto: 200g
Składniki: śruta słonecznikowa odtłuszczona, mąka lniana złota częściowo odtłuszczona, mąka lniana brązowa, częściowo odtłuszczona, pestki dyni, białko jaja kurzego w proszku, mąka łubinowa, proszek z łuski babki płesznik, sezam, sól kuchenna, substancje spulchniające: glukonolakton i wodorowęglan sodu
Produkt bezglutenowy, wolny od laktozy.
Alergeny: sezam, łubin, jaja; pomimo najwyższej staranności zachowanej podczas procesu produkcyjnego mieszanka może zawierać fragmenty łupin.
Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 317,0kcal/1328,2kJ, tłuszcze 9,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 9,2g (w tym cukry 3,6g), białko 34,7g, sól 3,4g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Nutringo Deutschland
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Dodatkowo potrzebne składniki:
- 300g twarogu o niskiej zawartości tłuszczu (sera białego, najlepiej takiego w trójkącie)
- 75ml oleju
Sposób przygotowania:
-
Wymieszaj 300g odtłuszczonego twarogu i 75ml oleju w misce za pomocą trzepaczki.
-
Następnie dodaj mieszankę do pieczenia, dobrze zagniataj ok 4 minuty aż powstanie sprężyste ciasto, które można oderwać od krawędzi.
- Rozwałkuj ciasto pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej albo natłuszczonym wałkiem do ciasta i wyłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia
-
A. Pizzę lub tartę piecz w temperaturze 230°C przez około 17 minut, możesz dodać ulubione dodatki
-
B. Chrupkie peczywo piecz w temperaturze 150°C przez około 45 minut, możesz dodać ulubione dodatki, po około 10 minutach pieczenia otwórz na chwilę piekarnik wyjmij blachę i natnij ciasta w docelowe kształty kromek, następnie wstaw ponownie do piekarnika.