Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Spice Cake - piernikowe ciasto Adama 2g węglowodanów, bez glutenu, mix do wypieku
2g węglowodanów w 100g gotowego ciasta - czyli zaledwie 0,7g węgli w 1 kawałku piernikowego ciasta!
Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)
Kompletna mieszanka do wypieku kakaowo-piernikowego bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka (20%) i błonnika - nie wymaga dodawania jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody i 1/3 kostki masła, a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3 kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, za to o wysokiej zawartości białka.
Mieszanka Adam's Cake umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, albo partii apetycznych mufinek.
Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, organiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz błonnik kokosowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.
Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adam's Spice Cake gluten free protein cake mixture - mieszanka Adama do przygotowania bezglutenowego kakaowego ciasta wysokobiałkowego z przyprawami korzennymi bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 135g (masa gotowego wypieku około 340g)
Składniki: mąka migdałowa*, organiczna mąka kokosowa*, koncentrat białka mleka, białka jaj w proszku, kakao, przyprawy, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydanty: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca sukraloza.
* częściowo odtłuszczone
Alergeny: jaja, mleko, migdały; możliwa zawartość glutenu i soi
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 312,0kcal/1307,2kJ, tłuszcze 22,4g (w tym tłuszcze nasycone 13,7g), węglowodany 2,1g (w tym cukry 1,5g), błonnik 7,9g, białko 22,6g, sól 0,4g
Wartości odżywcze w 1 kawałka (1/10 ciasta) gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 106,0kcal/444,4kJ, tłuszcze 7,6g (w tym tłuszcze nasycone 4,6g), węglowodany 0,7g (w tym cukry 0,5g), błonnik 2,6g, białko 7,6g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano w Niemcy przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
Przygotuj dodatkowo 160ml ciepłej wody i 80g masła
- Zawartość opakowania wsyp do miski i dodaj wodę i miękkie masło w temperaturze pokojowej
- Całość energicznie wymieszaj i przełóż do blachy do pieczenia
- Rozgrzej piekarnik do 170 C (z termoobiegiem)
- Spód do ciasta włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut
- Opcjonalnie możesz dodać do masy dodatkowe kakao i/lub ulubiony słodzik