• Promocja
  • -13,21%
Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
  • Adam's Bread Dark bread with apricot flour
Kod produktu: 4260645330368
Adam's Bread

Adam's Bread - Chleb Adama Ciemny, chleb ultra niskowęglowodanowy (4g węglowodanów w bochenku)

Data ważności: 06.12.2024Dostępny w magazynie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka i błonnika, gotowy chleb ma o około 50% mniej kalorii w kromce niż tradycyjne pieczywo. Mieszanka na bazie białka pszennego, siemienia lnianego i pestek słonecznika.

16,96 zł

14,72 zł netto

14,72 PLN brutto Zniżka 13,21%
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 5.89zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Adam's Bread Helles 2.0 - nowa receptura, zmiany:

  • mąka z pestek moreli została zastąpiona błonnikiem jabłkowym i organicznym białkiem słonecznikowym
  • drożdże są składnikiem mieszanki, nie ma potrzeby dodawania ich z odrębnej saszetki
  • o połowę mniejsza zawartość tłuszczu
  • jeszcze niższa zawartość węglowodanów (1g w 100g gotowego chleba)
  • jeszcze niższa (znikoma) zawartość cukru
  • o 20% wyższa zawartość białka
  • kaloryczność minimalnie niższa (różnica rzędy 5kcal w 100g gotowego chleba)

W wyniku zmian receptury ulepszona została konsystencja chleba, jest miękki i bardziej delikatny, konsystencją zbliżony do 'zwykłego' chleba.

Kompletna mieszanka do wypieku ciemnego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread Dark umożliwia wypiek dużego bochenka chleba, a po podzieleniu na mniejsze części aromatycznych ciemnych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników ciemnego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mieszanka mąk z odtłuszczonych nasion lnu,  pszenicy, organicznego białka słonecznikowego i błonnika jabłkowego. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3,  wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.

Mieszanka Adam's Brot Dark zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 0,64g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 4g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
73.20
244.00
kJ
306.00
1,020.00
Tłuszcze, w tym
1.41
4.70
tłuszcze nasycone
0.09
0.30
Węglowodany, w tym
1.17
3.90
cukry
0.33
1.10
Błonnik
2.85
9.50
Białko
12.60
42.00
Sól
0.24
0.80

Adams Brot Dunkel 2.0 - chleb Adama ciemny chleb niskowęglowodanowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)

Składniki: białko pszenne (gluten), białko organicznego słonecznika, siemię lniane, pestki słonecznika, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.

Nie zawiera konserwantów.

Alergeny: gluten; może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 227,0kcal/951,1kJ, tłuszcze 4,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 1,1g (w tym cukry 0,2g), błonnik 9,5g, białko 42,0g, sól 0,8g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać  - wersja 2.0 zawiera drożdże w mieszance, nie ma dodatkowej saszetki z drożdżami
  • Dodać 230ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  • Powierzchnię wyrośniętego chleba posmarować lekko wodą
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C i piec przez około 40 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia