Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Bread - Chleb Adama Ciemny, chleb ultra niskowęglowodanowy (4g węglowodanów w bochenku)
Adam's Bread Helles 2.0 - nowa receptura, zmiany:
- mąka z pestek moreli została zastąpiona błonnikiem jabłkowym i organicznym białkiem słonecznikowym
- drożdże są składnikiem mieszanki, nie ma potrzeby dodawania ich z odrębnej saszetki
- o połowę mniejsza zawartość tłuszczu
- jeszcze niższa zawartość węglowodanów (1g w 100g gotowego chleba)
- jeszcze niższa (znikoma) zawartość cukru
- o 20% wyższa zawartość białka
- kaloryczność minimalnie niższa (różnica rzędy 5kcal w 100g gotowego chleba)
W wyniku zmian receptury ulepszona została konsystencja chleba, jest miękki i bardziej delikatny, konsystencją zbliżony do 'zwykłego' chleba.
Kompletna mieszanka do wypieku ciemnego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.
Mieszanka Adam's Bread Dark umożliwia wypiek dużego bochenka chleba, a po podzieleniu na mniejsze części aromatycznych ciemnych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).
Jednym z głównych składników ciemnego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mieszanka mąk z odtłuszczonych nasion lnu, pszenicy, organicznego białka słonecznikowego i błonnika jabłkowego. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3, wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.
Mieszanka Adam's Brot Dark zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 0,64g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 4g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adams Brot Dunkel 2.0 - chleb Adama ciemny chleb niskowęglowodanowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)
Składniki: białko pszenne (gluten), białko organicznego słonecznika, siemię lniane, pestki słonecznika, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.
Nie zawiera konserwantów.
Alergeny: gluten; może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.
Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 227,0kcal/951,1kJ, tłuszcze 4,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 1,1g (w tym cukry 0,2g), błonnik 9,5g, białko 42,0g, sól 0,8g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać - wersja 2.0 zawiera drożdże w mieszance, nie ma dodatkowej saszetki z drożdżami
- Dodać 230ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C)
- Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
- Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
- Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
- Powierzchnię wyrośniętego chleba posmarować lekko wodą
- Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C i piec przez około 40 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia