Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Ciao Carb Lowpasta Fusilli - makaron proteinowy 30g białka, Świderki
Ciao Carb High Protein & Fibre LowPasta to nowa linia makaronów innowacyjnej włoskiej marki zakwalifikowana jako Stage 4. Ten włoski makaron o obniżonej zawartości węglowodanów jest wzbogacony o błonnik, charakteryzuje się wysoką zawartością białka - aż 30%. Proteinowy makaron LowPasta smakuje jak 'zwykły' makaron i znakomicie sprawdza się zarówno w tradycyjnych włoskich daniach, jaki i jako dodatek do sałatek czy zup, dzięki korzystniejszemu rozkładowi składników makroodżywczych zapewniając większą sytość bez kompromisów smakowych.
Starannie opracowana formuła makaronu to dużo białka i błonnika w smaku tradycyjnej włoskiej pasty - ważne! Makaron został opracowany tak, żeby dobrze się sprawdzał w jędrnej konsystencji al dente, szczególnie przypadnie do gustu przeciwnikom rozgotowanych kluch ;)
LowPasta to świetny wybór dla tych, którzy zawsze szukają idealnej równowagi między innowacją żywieniową a tradycją smakową. Produkty stworzone z myślą o tych, którzy nie chcą rezygnować ze smaków dobrego jedzenia, ale potrzebują czegoś ekstra, oczekują niższej kaloryczności, niższego indeksu glikemicznego, wyższej zawartości białka i błonnika.
Nowa linia Low Ciao Carb (nazywana już Stage 4 w klasyfikacji produktów Ciao Carb) to linia produktów przeznaczona dla tych, którzy nie przestrzegają ścisłej diety i nie szukają pokarmów z wyśrubowaną do granic możliwości ilością białka lub ze skrajnie małą ilością węglowodanów, ale pragną alternatywa dla tradycyjnych produktów o nieco mniejszej zawartości węglowodanów, większej zawartości błonnika i znacznie mniejszej ilości cukru.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Ciao Carb High Protein & Fibre LowPasta - makaron o obniżonej zawartości węglowodanów, żródło białka i błonnika
Masa netto: 250g
Składniki: pszenica durum, gluten pszenny, błonnik pszenny, modyfikowana skrobia pszenna.
Alergeny: produkt zawiera pszenicę (gluten) i jej pochodne; możliwa obecność mleka, jaj, orzechów, w tym migdałów i orzechów laskowych, soi, sezamu, łubinu i gorczycy.
Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 330,0kcal/1381,0kJ, tłuszcze 1,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 46,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 8,0g, białko 30,0g, sól 0,8g
Producent: wyprodukowano we Włoszech przez Food & Diets Srl., Manoppello
Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem
Czas gotowania: 15 minut w dużej ilości osolonej wody