• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
  • Ciao Carb Low carb pasta
Kod produktu: ciao_2_luz_swid_bronzo
Ciao Carb

Ciao Carb Lowpasta Fusilli - makaron proteinowy 30g białka, Świderki

Obecnie brak na stanie

Włoski makaron o obniżonej zawartości węglowodanów, wzbogacony o błonnik, o wysokiej zawartości białka - aż 30%. Smakuje jak 'zwykły' makaron i znakomicie sprawdza się zarówno w tradycyjnych włoskich daniach, jaki i jako dodatek do sałatek czy zup, dzięki korzystniejszemu rozkładowi składników makroodżywczych zapewniając większą sytość bez kompromisów smakowych.

9,93 zł netto

10,43 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 4.17zł/100g

  

Ciao Carb High Protein & Fibre LowPasta to nowa linia makaronów innowacyjnej włoskiej marki zakwalifikowana jako Stage 4. Ten włoski makaron o obniżonej zawartości węglowodanów jest wzbogacony o błonnik, charakteryzuje się wysoką zawartością białka - aż 30%. Proteinowy makaron LowPasta smakuje jak 'zwykły' makaron i znakomicie sprawdza się zarówno w tradycyjnych włoskich daniach, jaki i jako dodatek do sałatek czy zup, dzięki korzystniejszemu rozkładowi składników makroodżywczych zapewniając większą sytość bez kompromisów smakowych.

Starannie opracowana formuła makaronu to dużo białka i błonnika w smaku tradycyjnej włoskiej pasty - ważne! Makaron został opracowany tak, żeby dobrze się sprawdzał w jędrnej konsystencji al dente, szczególnie przypadnie do gustu przeciwnikom rozgotowanych kluch ;)

LowPasta to świetny wybór dla tych, którzy zawsze szukają idealnej równowagi między innowacją żywieniową a tradycją smakową. Produkty stworzone z myślą o tych, którzy nie chcą rezygnować ze smaków dobrego jedzenia, ale potrzebują czegoś ekstra, oczekują niższej kaloryczności, niższego indeksu glikemicznego, wyższej zawartości białka i błonnika.

Nowa linia Low Ciao Carb (nazywana już Stage 4 w klasyfikacji produktów Ciao Carb) to linia produktów przeznaczona dla tych, którzy nie przestrzegają ścisłej diety i nie szukają pokarmów z wyśrubowaną do granic możliwości ilością białka lub ze skrajnie małą ilością węglowodanów, ale pragną alternatywa dla tradycyjnych produktów o nieco mniejszej zawartości węglowodanów, większej zawartości błonnika i znacznie mniejszej ilości cukru.

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
165.00
330.00
kJ
690.50
1,381.00
Tłuszcze, w tym
0.50
1.00
tłuszcze nasycone
0.10
0.20
Węglowodany, w tym
23.00
46.00
cukry
0.50
1.00
Błonnik
4.00
8.00
Białko
15.00
30.00
Sól
0.40
0.80

Ciao Carb High Protein & Fibre LowPasta - makaron o obniżonej zawartości węglowodanów, żródło białka i błonnika

Masa netto: 250g

Składnikipszenica durum, gluten pszenny, błonnik pszenny, modyfikowana skrobia pszenna.

Alergeny: produkt zawiera pszenicę (gluten) i jej pochodne; możliwa obecność mleka, jaj, orzechów, w tym migdałów i orzechów laskowych, soi, sezamu, łubinu i gorczycy.

Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 330,0kcal/1381,0kJ, tłuszcze 1,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 46,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 8,0g, białko 30,0g, sól 0,8g

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez Food & Diets Srl., Manoppello

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 15 minut w dużej ilości osolonej wody