• Promocja
  • -22,67%
  • Obecnie brak na stanie
Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
  • Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
  • Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
  • Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
  • Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
  • Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
  • Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa
Kod produktu: 5060691233557
Keto Chef

Keto Chef Organic Konjac Udon - bio makaron shirataki , formuła bezzapachowa

Data ważności: 26.06.2025Obecnie brak na stanie

Bezzapachowy makaron shirataki z rozpuszczalnego błonnika Glukomannan konnyak to całkowicie naturalny, bezglutenowy makaron konjac jest najmniej kalorycznym makaronem, zawiera tylko 9kcal w 100g a dzięki wysokiej zawartości błonnika daje bardzo duże uczucie sytości.

7,94 zł

6,14 zł netto

6,14 PLN brutto Zniżka 22,67%
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 3.07zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Keto Chef Organic Konjac - organiczny, neutralny (bezzapachowy) makaron shirataki z dodatkiem bezglutenowego błonnika owsianego, niskokaloryczny, całkowicie bez węglowodanów, dobrze wchłania aromaty i smaki innych składników.

Makaron udon to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronów w Japonii. Udon to gruby i sypki makaron zrobiony z mąki pszennych, wody i soli, a jego tekstura jest gęsta i miękka. Makaron udon jest szeroko stosowany w japońskiej kuchni, w potrawach takich jak zupa udon, sałatka udon, stir-fry z udonami, a także jako dodatek do dań mięsnych lub wegetariańskich. W Japonii udon jest często spożywany z bulionem z mięsa lub warzyw i różnymi dodatkami, takimi jak wodorosty nori, jajka, warzywa, kawałki mięsa lub tofu. Wersja zimowa z zimną zupą nazywa się "zaru udon" i jest idealna do spożycia w ciepłe dni. 

Zastępując zwykły makaron lub ryż makaronem shirataki w jednym daniu oszczędzasz około 300kcal - to idealny sposób na ograniczenie kalorii, a dodatkowo bogaty w błonnik makaron shirataki na długo zaspokaja uczucie sytości - błonnik pęcznieje w żołądku i dzięki temu ogranicza apetyt. Taka oszczędność kalorii może przełożyć się na utratę wagi około 0,5kg na tydzień (w zależności od masy ciała i ilości spożywanych kalorii) bez dokonywania jakichkolwiek innych zmian w diecie.

Makaron konjak można łączyć z dowolnymi sosami, pasuje zarówno do ciepłych jak i zimnych dań. 

Najważniejsze informacje o makaronie konjak shirataki:

  • 100% naturalny, organiczny produkt pochodzenia roślinnego
  • innowacyjna bezzapachowa formuła - przepłucz 3 razy zimną wodą i wrzuć na 3 minuty na patelnię!
  • bezglutenowy
  • bogaty w rozpuszczalny błonnik
  • bez cukru, skrobi, białka, glutenu
  • niemal bez kalorii - tylko 18kcal w całej paczce (2 sugerowane porcje)
  • zero węglowodanów - odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej
  • bezzapachowy, bezsmakowy makaron łatwo wchłania smak i aromat potraw, do których się go dodaje
  • łatwy i szybki w przygotowaniu, nie wymaga obróbki termicznej a jedynie podgrzania
  • odpowiedni dla wegan, diabetyków, osób z alergiami pokarmowymi (gluten, soja)

Makaron Konjac Keto Chef jest bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika. Zastąpienie tylko jednego posiłku dziennie posiłkiem z shirataki skutkuje znaczącym zwiększeniem ilości dziennie spożywanego błonnika (aż 8g w porcji 200g) i ma ogromny wpływ na obniżenie przyjmowanych dziennie kalorii - jedno i drugie doskonale wpływa na obniżenie wagi. 

Makaron znajduje się w opakowaniu wypełnionym półprzezroczystym płynem będącym roztworem wodorotlenku wapnia - nie jest to konserwant lecz stabilizator, dzięki któremu makaron zachowuje swój kształt. Po otwarciu opakowania można poczuć charakterystyczny zapach skrobi, ten zapach znika całkowicie po przelaniu makaronu bieżącą wodą przed przygotowaniem.

Sposób użycia makaronu shirataki:

  • osączyć makaron konjak
  • przelać makaron zimną wodą, zalać zimną wodą 
  • dodaj do sosu, mięsa czy innego dania (stosuj wszędzie tam, gdzie zwykle stosujesz 'normalny' makaron) pod sam koniec gotowania, tak, aby makaron miał pożądaną przez Ciebie temperaturę - nie trzeba go gotować, wtsraczy podgrzać w mikrofalówce lub podsmażyć

Wartości Odżywcze

Porcja 200g

Wartości odżywcze w:
Porcja 200g
100g
Kalorie
18.00
9.00
kJ
75.42
37.71
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
0.00
0.00
cukry
0.00
0.00
Błonnik
8.00
4.00
Białko
0.40
0.20
Sól
0.00
0.00

Keto Chef Organic Konjac - makaron shirataki z korzenia konjac z certyfikowanych upraw organicznych

Masa netto: 300g; masa netto po odcedzeniu zalewy 200g 

Skład: woda oczyszczona, organiczna mąka z korzenia konjak, ekologiczny błonnik owsiany bez glutenu

Alergeny: owies bezglutenowy.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g po osączeniu zalewy: wartość energetyczna 9,0kcal/37,7kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 4,0g, białko 0,2g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Chinach dla Calorie Watchers Ltd. UK

Przechowywanie: Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, spożyć w ciągu 7 dni.