Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Bob's Red Mill bezglutenowa pizza pełnoziarnista, mieszanka do wypieku
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Bob's Red Mill Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - Mieszanka bezglutenowa, beznabiałowa do wypieku pizzy pełnoziarnistej
Waga netto: 0,453 kg (po upieczeniu 1 pizza o średnicy 30cm)
Skład: pełnoziarnista mąka z brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, pełnoziarnista mąka jaglana, pełnoziarnista mąka sorgo, maka z tapioki, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, drożdże, sól morska, substancja zagęszczająca guma guar.
Wartości odżywcze na 1 kawałek po upieczeniu (wg. instrukcji na opakowaniu, 1/8 gotowej pizzy): 250kcal / 1047kJ, 5,85g tłuszczu (w tym 4g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 41g węglowodanów (w tym 2g cukru), 3g białka, 4g błonnika, 37070mg sodu (ekwiwalent 925mg soli)
Wartości odżywcze na 100g suchego produktu: 350kcal / 1470kJ, 1,75g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 71,9g węglowodanów (w tym 3,5g cukru), 5,26g białka, 7g błonnika, 649mg sodu (ekwiwalent 1,62g soli)
Alergeny: w zakłądzie przetwarzane są produkty zawierające soję oraz orzechy
Producent: Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotuj: 1 1/2 szklanki ciepłej wody, 2 jajka, 2 łyżki oliwy, opakowanie mieszanki wraz z dołączoną saszetką drożdży
Przygotowanie pizzy bezglutenowej
- Rozgrzej piekarnik do 210°C. Rozpuść zawartość saszetki z drożdżami w ciepłej (35°C) wodzie i odstaw na 5 minut aż pojawi się piana. Dodaj do mieszanki jaja i oliwę i lekko rozmieszaj, dodaj całą mieszankę i zmiksuj na średnich obrotahc miksera przez 1 minutę.
- Podziel ciasto na pół, owiń folią spożywczą i zostaw do wyrośnięcia na 20 minut.
- Rozłóż ciasto na natłuszczonej blasze rozwałkowując na pożądaną grubość. Piecz 7-9 minut bez dodatków, następnie dodaj dodatki i piecz jeszcze 15-18 minut