• Promocja
  • -14,12%
  • Obecnie brak na stanie
Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
  • Nutringo No Carb Protein Keto Bread Mix
Kod produktu: 4270000232619

Nutringo No Carb Keto Bread - mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba 4g węglowodanów

Obecnie brak na stanie

Unikalna mieszanka do samodzielnego wypieku chleba wysokobiałkowego niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednia dla diabetyków, bez glutenu, bez laktozy, na bazie roślinnych źródeł białka. Tylko 4% węglowodanów.

18,48 zł

15,11 zł netto

15,87 PLN brutto Zniżka 14,12%
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 7.93zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Nutringo to unikalna mieszanka do przygotowania w domowych warunkach pieczywa, chleba o wysokiej zawartości białka, niskim indeksie glikemicznym oraz o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów, niespotykanej dotąd w żadnych podobnych produktach na świecie, dzięki czemu chleb z tej mieszanki jest odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej.

Nutringo No Carb to chleb bez zbóż - jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu. Dzięki temu, że ma bardzo niski indeks glikemiczny jest odpowiedni dla diabetyków - możesz piec codziennie we własnej kuchni świeżutki, pachnący chleb, który ma tylko 4% węglowodanów - wszystko, czego potrzebujesz, to twarożek i woda.

Mieszanka nie zawiera laktozy, mleka ani produktów pochodzenia zwierzęcego - zawiera 20% białka roślinnego, przede wszystkim len złocisty, łubin i siemię lniane, czyli roślinne źródła białka dobrze tolerowane przez osoby na diecie FODMAP

Najważniejsze informacje o mieszance chlebowej Nutringo No Carb:

  • odpowiednia dla keto
  • odpowiednia dla paleo
  • odpowiednia dla diabetyków
  • odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy
  • odpowiednia dla wegan
  • zero zbóż
  • tylko 4% węglowodanów
  • łatwa w przygotowaniu

Nutringo No-Carb Protein Bread Mix to prosta receptura: za wyjątkową konsystencję odpowiada zaledwie 6 podstawowych składników wysokiej jakości: siemię lniane, łubin, sezam, a także len złocisty i psyllium.

Do pieczenia chleba wystarczy woda i ewentualnie olej oraz twarożek - chwila zagniatania i chleb Nutringo No-Carb jest gotowy do wstawienia do piekarnika! Po chwili możesz delektować się pysznym, domowym chlebem bez węglowodanów! To łatwe jak nigdy dotąd!

 

Wartości Odżywcze

Porcja 200g

Wartości odżywcze w:
Porcja 200g
100g
Kalorie
594.00
297.00
kJ
2,462.00
1,231.00
Tłuszcze, w tym
41.00
20.50
tłuszcze nasycone
4.20
2.10
Węglowodany, w tym
8.00
4.00
cukry
3.60
1.80
Białko
38.40
19.20
Sól
2.46
1.23

Nutringo No Carb Bread - mieszanka do wypieku chleba o niskiej zawartości węglowodanów*

*4% węglowodanów w chlebie upieczonym wg proporcji podanych na opakowaniu

Masa netto: 200g (masa gotowego wypieku około 500g)

Składniki: częściowo odtłuszczona mąka słonecznikowa, częściowo odtłuszczona złota mąka lniana, brązowa mąka lniana, pestki dyni, mąka łubinowa, nasiona słonecznika, siemię lniane, sezam, błonnik roślinny (psyllium), sól, regulator kwasowości glukonolakton, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu.

Produkt bezglutenowy, wolny od laktozy.

Alergeny: sezam; pomimo najwyższej staranności zachowanej podczas procesu produkcyjnego mieszanka może zawierać fragmenty łupin.

Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 291kcal/1231kJ, tłuszcze 20,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g), węglowodany 4g (w tym cukry 1,8g), białko 19,2g, sól 1,23g.

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Nutringo Deutschland

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Dodatkowo potrzebne składniki:

  • 250g twarogu (sera białego)
  • 150ml wody
  • 50ml oleju (opcjonalnie)

Sposób przygotowania: 

  • Wymieszaj 250 g odtłuszczonego twarogu, 150ml wody i, jeśli to konieczne, 50ml oleju w misce za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj mieszankę do pieczenia, dobrze zagniataj, aż powstanie puszyste ciasto (masa ok 600g), które można oderwać od krawędzi.

  • Za pomocą szpatułki umieść ciasto na blacie i zrób kulkę lekko wilgotnymi rękami.

  • Umieść blachę do pieczenia w rozgrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 170°C przez około 80 minut i w międzyczasie możesz spryskać powierzchnię chleba odrobiną wody

  • Otwórz piekarnik i odczekaj 10 minut, następnie nie wyjmując chleba z piekarnika natnij lekko wierzch aby chleb wyrósł. Następnie wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.