Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Protein Cake - proteinowe ciasto Adama bez glutenu, mix do wypieku
Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)
NOWA FORMUŁA, TERAZ JESZCZE WIĘCEJ BIAŁKA!
Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka (aż 46% mieszanki to białko!) i błonnika - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy dodać wodę a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3 kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, za to o wysokiej zawartości białka.
Mieszanka Adam's Protein Cake umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, 6 gofrów, 2 naleśników albo całej blachy mufinek. Jedna muffinka dostarczy aż 20g białka i jednocześnie mniej niż 2g węglowodanów!
Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz błonnik kokosowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.
Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adam's Protein Cake Baking Mixture - mieszanka Adama do przygotowania bezglutenowego ciasta wysokobiałkowego bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 550g)
Składniki: mąka kokosowa*, koncentrat białka serwatkowego (zawiera białka mleka), mąka migdałowa, pełne jaja w proszku, mąka lniana, błonnik owsiany, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, aromat, antyoksydanty: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca sukraloza.
* częściowo odtłuszczone
Alergeny: jaja, mleko, migdały; możliwa zawartość glutenu i soi
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 421,0kcal/1765,0kJ, tłuszcze 12,7g (w tym tłuszcze nasycone 5,3g), węglowodany 4,9g (w tym cukry 3,9g), błonnik 25,8g, białko 46,2g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano w Niemcy przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
CIASTO:
Zawartość opakowania zmieszaj z 420ml letniej wody, przelej masę do natłuszczonej formy i piecz około 20 minut w 160C z termoobiegiem
NALEŚNIKU LUB GOFRY
- Wsyp porcję mieszanki (35g) do miski i dodaj 90ml wody aby przygotować naleśniki lub 80ml w przypadku ciasta na gofry.
- Całość energicznie wymieszaj
- Od razu nałóż ciasto na rozgrzaną patelnię pokrytą niewielką ilością tłuszczu albo przelej masę do natłuszczonej gofrownicy, i smaż do uzyskania złotego koloru z dwóch stron