Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Max De Génie Organic Banana Bread - mieszanka na bezglutenowy chlebek bananowy bez cukru
Max De Génie Organic Banana Bread Naturally Gluten Free And Added Sugar Free to bezglutenowa i bezcukrowa mieszanka do przygotowania chlebka bananowegoalbo bananowych mufinek.
Nowoczesne kalendarze odchodzą do lamusa. Typowemu Kowalskiemu nie wystarczy już informacja, jaki dziś dzień tygodnia, który tydzień w roku, kto świętuje imieniny i kiedy wypada najbliższy długi weekend. Dzień Zwierząt, Dzień Jabłka, Dzień Czytania Książek, Dzień bez Bielizny… Teraz chcemy świętować więcej i częściej i mieć wymówkę, by przynieść coś smacznego do pracy, ubrać się w oryginalny strój lub go w ogóle nie założyć, posprzątać biurko czy zrobić komuś jakąś przyjemność. Od tego są przecież kalendarze. By każdy dzień miał smaczek!
À propos smaku. W USA 23 lutego obchodzi się Narodowy Dzień Chleba Bananowego. Witryny amerykańskich cukierni w ten jeden zimowy dzień uginają się pod ciężarem smakowitych bochenków. Przepis na ten wypiek pojawił się pierwszy raz w 1933 r. w książce kucharskiej Balanced Recipes. Przyczynkiem do jego powstania było wprowadzenie na rynek substancji spulchniających (soda oczyszczona i proszek do pieczenia), które sprawiały, że wypieki fajnie wyrastały i były puszyste. Poza tym gastrohistorycy sugerują, że wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów było odpowiedzią amerykańskich gospodyń domowych na czasy wielkiego kryzysu. Miękkie owoce w skórce pokrytej nieatrakcyjnymi czarnymi plamami wciąż są jadalne, a do tego bardzo słodkie. Jednak ich wygląd zewnętrzny nie zachęca do konsumpcji ani dzieciaków, ani dorosłych. W związku z tym, by nie wyrzucać jedzenia, american housewives zaczęły je wykorzystywać. I to był strzał w dziesiątkę!
Nazwa jest może nieco myląca, bo mówimy tu o chlebie bananowym, podczas gdy przypomina on raczej wilgotne słodkie ciacho. Tym bardziej, jeśli do masy dodamy ulubione bakalie. Jednak taki bochen przygotowany z wartościowych składników staje się naturalnie dobrym jakościowo posiłkiem. W związku z tym zupełnie bez wyrzutów sumienia można go serwować o każdej porze dnia. By uzyskać idealny wypiek polecamy Max De Génie Organic Banana Bread Naturally Gluten Free And Added Sugar Free! Chlebek będzie naturalnie słodki, bezglutenowy i ekspresowo przygotowany. Wrzuć do miski jajka i dojrzałe banany, dodaj wspomnianą mieszankę, wymieszaj, przelej do keksówki i wstaw do pieca. Po trzech kwadransach poczujesz, że zadbałeś o świat, bo nie zmarnowałeś przejrzałych owoców oraz o siebie, bo przygotowałeś sobie coś naprawdę dobrego. :)
Najważniejsze informacje o mieszance mufinkowej Max De Génie Organic Banana Bread:
- niskowęglowodanowe
- świetny, naturalny, prosty skład
- łatwe przygotowanie
- bez dodatku cukru
- bez glutenu
- bez sztucznych słodzików
- bez polioli
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka i banany
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Max De Génie Organic Banana Bread Naturally Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta typu chlebek bananowy bez dodatku cukru
Masa netto: 400g
Składniki: częściowo odtłuszczona mąka (z łubinu, gryki, migdałów), daktyle w proszku, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), cynamon.
Alergeny: łubin; może zawierać gluten i orzechy ziemne
Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 159,0kcal/665,0kJ, tłuszcze 3,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,8g), węglowodany 18,0g (w tym cukry 10,8g), błonnik 5,7g, białko 10,2g, sól 0,4g
Producent: Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.
Przygotowanie:
- Przygotuj dodatkowo 4 dojrzałe banany (około 440g po obraniu, ważne żeby był dojrzałe, dzięki temu ciasto będzie wilgotne i odpowiednio słodkie, odmierz precyzyjnie ilość) i 4 jajka.
- Rozgrzej piekarnik do 180C, umieść blachę w dolnej części piekarnika.
- Rozgnieć banany widelcem w misce, dodaj jajka, dodaj zawartość opakowania, mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Formę keksową długości 24cm wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką albo użyj spraju do pieczenia, wlej do przygotowanej formy ciasto, z wierzchu możesz je posypać kawałkami czekolady i/lub orzechami
- Piecz 45minut w 180C, sprawdź gotowość ciasta wkładając ostrożnie czubek noża, ciasto jest gotowe gdy nóż po zagłębieniu na 3cm jest czysty
- Pokrój ciasto po ostygnięciu.
Z tej samej mieszanki możesz przygotować bananowe muffinki, skróc czas pieczenia do około 32 minut