Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette Preparation bio molleux noisette Gluten Free And Added Sugar Free
Kod produktu: 3770012380120
Max de Génie

Max De Génie Molleux Noisette - mieszanka na bezglutenowe ciasto świąteczne 50% mniej cukru, niskie IG

Data ważności: 01.04.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego ciasta laskowego lub mufinek bez dodatku cukru i bez słodzików. Nie zawiera ani białego cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików, jest słodzona nektarem z pąków palmy kokosowej - dzięki temu gotowe ciasto ma o 50% mniej cukru niż tradycyjny placek laskowy wypiekany z cukrem.

19,45 zł netto

19,45 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 225 g; 8.64zł/100g

Główny smak: Smak orzech laskowy – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Max De Génie Preparation Bio Molleux   to bezglutenowa mieszanka do przygotowania puszystego ciasta z aromatycznymi orzechami laskowymi, esencja klimatu francuskich Świąt! Jeśli należysz do fanów jesieni, to jest to dla Ciebie wybór idealny!

Miłośnicy jesieni lubują się w ciepłych barwach, ciepłych napojach i ciepłych strojach. Wszystko kręci się wokół rozgrzania się, spacerowania w słoneczne popołudnia i robienia fotek w oranżowych czapkach z kubkiem aromatycznego naparu wśród kolorowych liści. Najlepiej, by załapać się na golden hours, czyli mieniące się złotem promienie zachodzącego słońca. Wtedy zdjęcia udają się niezwykle dobrze. Są wręcz bajeczne i grzeją serducho na samo wspomnienie tego wyjątkowego czasu.

Gdy jednak nadchodzi listopad i wszystkie te cechy, które tak uwielbiają jesieniary i jesieniarze znikają w szaroburym mroku, chlapie i słocie, trzeba się jakoś ratować w domowym zaciszu. Nadal można przyodziać jesieniarski strój i wypić coś na rozgrzewkę (herbatkę łączącą przyprawy Orientu z polskimi owocami lub nowomodne pumpkin spice latte). Do tego oczywiście przyda się coś na osłodę, by wzmocnić i ciało i ducha. Wybór jest przeogromny, ale idąc jesiennym tropem, warto zwrócić się ku naturze. Wiewiórki (jakże jesieniarskie barwy noszą!) zbierają na zimę orzechy. Na przykład laskowe. Więc każdy, kto potrzebuje czegoś, co przypomni barwne dni września, powinien też zebrać orzechowe zapasy.

I tu polecamy mieszankę do przyrządzenia ciasta o niezwykłym smaku leszczynowych skarbów. Produkt, który wymaga dodania kilku składników i kilku minut przygotowania. A później hop do pieca i po niecałych dwóch kwadransach na stole pojawia się ciepły, pachnący kawałek ciasta. Niski indeks glikemiczny, brak glutenu i rafinowanego cukru, duża zawartość błonnika i ekologiczne ingrediencje to gwarancja prawdziwie wartościowego i niezwykle pysznego wypieku!

Czego Ci potrzeba, by zrealizować tę wizję?

  • Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette       
  • 150 ml mleka (zwierzęcego lub roślinnego)
  • 4 jajka
  • 65 ml oleju o neutralnym smaku lub 75 g masła

I nic więcej! Tak niewiele, by móc dalej cieszyć się jesienią! :)

Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Preparation Bio Molleux Noisette:

  • niskowęglowodanowe
  • obniżona o 50% zawartość cukru
  • świetny, naturalny, prosty skład
  • łatwe przygotowanie
  • bez dodatku cukru białego / rafinowanego
  • bez glutenu
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać mleko (może być roślinne)

Wartości Odżywcze

Porcja 225g

Wartości odżywcze w:
Porcja 225g
100g
Kalorie
603.00
268.00
kJ
2,522.25
1,121.00
Tłuszcze, w tym
32.40
14.40
tłuszcze nasycone
4.50
2.00
Węglowodany, w tym
42.98
19.10
cukry
32.18
14.30
Błonnik
8.78
3.90
Białko
29.93
13.30
Sól
0.99
0.44

Max De Génie Organic Molleux Noisette Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta świątecznego z orzechami laskowymi bez dodatku rafinowanego cukru

Masa netto: 225g 

Składniki: mieszanka mąk bezglutenowych (odtłuszczona mąka laskowa * (20%), mąka gryczana, mąka łubinowa*), cukier z pąków palmu kokosowej *, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, psyllium łuska*

* składniki pochodzenia organicznego

Alergeny: łubin, orzechy laskowe; może zawierać gluten i orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 268,0kcal/1121,0kJ, tłuszcze 14,4g (w tym tłuszcze nasycone 2,0g), węglowodany 19,1g (w tym cukry 14,3g), błonnik 3,9g, białko 13,3g, sól 0,4g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. 

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dodatkowo 150ml mleka lub napoju roślinnego, 4 jajka i 7-ml oleju roślinnego o neutralnym zapachu lub 80g masła
  2. Rozgrzej piekarnik do 180C, umieść blachę w dśrodkowej części piekarnika.
  3. Wlej mleko i płynny, wystudzony tłuszcz do miski, dodaj jajka, dodaj zawartość opakowania, mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Formę okrągłą o średnicy 24cm wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką albo użyj spraju do pieczenia, wlej do przygotowanej formy ciasto, z wierzchu możesz je posypać kawałkami czekolady i/lub orzechami
  5. Piecz 20minut w 180C, sprawdź gotowość ciasta wkładając ostrożnie czubek noża, ciasto jest gotowe gdy nóż po zagłębieniu na 3cm jest czysty
  6. Pokrój ciasto po ostygnięciu - odczekaj minimum 20 minut od momentu wyjęcia gorącego ciasta z piekarnika zanim je pokroisz

Z tej samej mieszanki możesz przygotować bananowe muffinki, skróc czas pieczenia do około 15 minut