• Obecnie brak na stanie
La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
  • La Granja Spanish no added sugar cocoa Madelaines
Kod produktu: 8421660081215
La Granja

La Granja Diet Bizcocho Tradicional - wilgotne świeże ciasto biszkoptowe bez cukru

Obecnie brak na stanie

Mięciutkie, wilgotne, słodkie tradycyjne hiszpańskie ciasto biszkoptowe odpowiednie dla diabetyków, powstałe w mającej ponad 50-cio letnią historię rodzinnej piekarni-cukierni La Granja z hiszpańskiej Barcelony.

16,46 zł netto

17,28 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 300 g; 5.76zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Opakowanie zawiera 6 ukrojonych kawałków ciasta - gotowe do podania.

La Granja Diet Bizcocho Tradicional to mięciutkie, wilgotne, słodkie tradycyjne hiszpańskie ciasto biszkoptowe odpowiednie dla diabetyków, powstałe w mającej ponad 50-cio letnią historię rodzinnej piekarni-cukierni La Granja z hiszpańskiej Barcelony.

Miękkie, aromatyczne, wilgotne ciasto biszkoptowe smakuje jak autentyczne domowe ciasto - to doskonała forma słodkiego poczęstunku dla osoby przestrzegającej diety opartej o niski indeks glikemiczny lub ogólnie niskocukrowej.

Bizcocho to hiszpańskie określenie ciasta, o tyle ciekawe, że w różnych krajach oznacza coś innego. W Hiszpanii bizcocho jest zarezerwowane dla biszkopta, tymczasem w Urugwaju tym określeniem opisuje się wiele maślanych ciast, włączając w to lokalne croissanty, a dla odmiany urugwajski biszkopt ma swoje własne określenie bizcochuelo. W Chile, Boliwii i na Dominikanie Bizcocho nie ma nic wspólnego z hiszpańskim biszkoptem, bo tam słowem tym określa się surową masę ciastową. Jeszcze inaczej jest w Ekwadorze - tam Bizcocho może odnosić się zarówno do słodkich, jak i wytrawnych wypieków, a w amerykańskim stanie Nowy Meksyk zdrobniałe bizcochito to nazwa popularnych lokalnych ciasteczek. Jak zwał, tak zwał - ile cukierni, tyle kucharzy i tyle biszkoptów, a każdy pyszny :)

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
212.50
425.00
kJ
884.00
1,768.00
Tłuszcze, w tym
13.50
27.00
tłuszcze nasycone
1.80
3.60
Węglowodany, w tym
22.00
44.00
cukry
0.45
0.90
Błonnik
1.40
2.80
Białko
3.40
6.80
Sól
0.80
1.60

La Granja Diet Bizcocho Tradicional sin azúcares añadidos con edulcorante maltitol  - tradycyjny biszkopt bez dodatku cukru

Masa netto: 300g (6 kawałków ciasta)

Składnikimąka pszenna, olei słonecznikowy i oliwa z oliwek, jajko, substancja słodząca (14%) (maltitpl) regulatory wilgotności (sorbitol, gliceryna), substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), woda, odtłuszczone mleko w proszku, gluten pszenny, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, pektyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty.

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: mleko, jaja, gluten. Może zawierać soję, sezam i orzechy

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 425,0kcal/1768,0kJ, tłuszcze 27,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,6g), węglowodany 44,0g (w tym cukry 0,9g), błonnik 2,8g, białko 6,8g, sól 1,6g

Wartości odżywcze w 1 kawałku: wartość energetyczna 212,5kcal/884,0kJ, tłuszcze 13,5g (w tym tłuszcze nasycone 1,8g), węglowodany 22,0g (w tym cukry 0,4g), błonnik 1,4g, białko 3,4g, sól 0,8g

Producent: Wyprodukowano w Hiszpanii przez La Granja Foods 1959, S.L., Polígon Industrial Clot de Moja, Carrer Trepat, 1, 08734 Barcelona, Hiszpania

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.