Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Swerve Vanilla Keto Cake - keto ciasto waniliowe mix bez cukru i glutenu
Czekoladowe ciasto dawno nie smakowało ta dobrze - i tak niewinnie zarazem.
Jeśli śledzisz anglojęzyczne, szczególnie amerykańskie, blogi poświęcone diecie ketogennej i niskowęglowodanowym słodkim wypiekom, marka Swerve z pewnością jest Ci znana - to o słodziki i gotowe mieszanki do wypieku ciast tej marki opierają swoje najpopularniejsze przepisy autorzy znanych blogów, takich np jak The Big Man's World, Wholesome Yum czy Sugarfree Diva. Jeśli do tej pory z żalem rezygnowałaś z tych przepisów - teraz są w zasięgu Twojej kuchni.
Zarówno opatentowana mieszanka słodząca Swerve (zawiera erytrol i naturalne probiotyczne oligosacharydy), jak i mieszanki do ciast słodzone Swerve, cenione są przez klientów ze względu na dwie najważniejsze zalety: po pierwsze, mają naprawdę znikomą zawartość węglowodanów netto (czyli tych przyswajalnych, mających wpływ na poziom cukru we krwi). Po drugie: smak; we wszystkich opiniach (sprawdź np. opinie o Swerve na Amazon USA) powtarza się zachwyt czystym słodkim smakiem bez uczucia chłodu na języku, charakterystycznego dla wielu poliolowych słodzików.
Jeśli więc masz ochotę na proste w przygotowaniu, zachwycające w smaku, wilgotne i aromatyczne niskowęglowodanowe waniliowe ciasto, koniecznie wypróbuj mieszankę Swerve.
Najważniejsze informacje o mieszankach Swerve:
- bez glutenu
- bez dodatku cukru
- naturalny, organiczny skład
- niskowęglowodanowe
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- banalnie proste w przygotowaniu
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Swerve Sweets Ketogenic Vanilla Cake Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta waniliowego, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 324g (do przygotowania 1 ciasta o średnicy 20cm lub 12 mufinek)
Składniki: blanszowana mąka migdałowa, mieszanka słodząca Swerve (erytrytol, prebiotyczne oligosacharydy, naturalne aromaty), organiczna mąka kokosowa, skrobia (z tapioki), substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól morska, substancja spulchniająca winian potasu.
Alergeny: zawiera migdały. Może zawierać inne orzechy, mleko, soję, jaja, gluten.
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1397kJ/333kcal, tłuszcze 26g (w tym kwas tłuszczowe nasycone 1.8g), węglowodany 48g (w tym cukry 3.7g), białko 11g, błonnik 11g, sól 1.5g
Producent: Swerve Sweetener, New Orleans, LA 70125
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
- Rozgrzać piekarnik do 175 °C
- Natłuścić formę lub wyłożyć papierem do pieczenia
- Zmieszać w misce 3 duże jajka, 80ml wody i 80ml oleju kokosowego, ghee lub innego tłuszczu i ewentualnie ekstrakt wanilii, dodać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać
- Przelać ciasto do formy lub foremek
- Ciasto piec 25 - 30 minut, a babeczki 15-20 minut
- Wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu