• Obecnie brak na stanie
Souldfood walnut flour
  • Souldfood walnut flour
  • Souldfood walnut flour
  • Souldfood walnut flour
  • Souldfood walnut flour
  • Souldfood walnut flour
  • Souldfood walnut flour
Kod produktu: b14251074900499

Soulfood odtłuszczona mąka z orzecha włoskiego 0,7kg

Obecnie brak na stanie

Mąka z orzecha włoskiego to odpowiednie dla diet typu kaeto i paleo źródła białka i błonnika. Pochodząca z orzechów włoskich wysoko odtłuszczona mąka zachowuje aromat, ale ma aż o 1/3 mniej kalorii niż całe orzechy.

37,46 zł netto

37,46 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 700 g; 5.35zł/100g

Główny smak: Smak orzech włoski – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Naturalnie słodka, a przy tym niskowęglowodanowa, odtłuszczona mąka z orzechów włoskich jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera aż o 1/3 mniej kalorii niż orzechy włoskie, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu. Niskowęgowodanowe mąki Soulfood charakteryzują się drobniutką ziarnistością - są delikatne, to prawdziwe mąki, a nie po prostu mielone orzechy.

Mąka włoska ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy włoskie są bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Orzechy włoskie nie zawierają cholesterolu, za to dostarczają dużo witaminy C, E, A, B6 i cennego kwasu foliowego. Orzechy włoskie charakteryzują se wysoką zawartością esencjonalnych kwasów tłuszczowych, m.in. dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka.

Mąka z orzecha włoskiego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka z orzechów włoskich doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezaleznie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów włoskich będzie doskonałym wyborem.

Najważniejsze informacje o mące z orzechów włoskich Soulfood:

  • wysokoodtłuszczona - orzechy włoskie zawierają ponad 60% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 5 razy mniej
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
  • bezglutenowa
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo
  • keto

Wartości Odżywcze

Porcja 20g

Wartości odżywcze w:
Porcja 20g
100g
Kalorie
81.60
408.00
kJ
341.90
1,709.52
Tłuszcze, w tym
2.76
13.80
tłuszcze nasycone
0.28
1.40
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
3.94
19.70
cukry
1.44
7.20
poliole
0.00
0.00
skrobie
Białko
9.10
45.50
Błonnik
2.26
11.30
Erytrytol
Sód
0.01
0.04
(ekwiwalent soli)
0.02
0.10
Uwagi

Soulfood Low Carberia Walnuss Mehl teilentölt -  wysokoodtłuszczona mąka z orzecha włoskiego

Masa netto 0,7kg

Składniki: 100% mąka z orzechów włoskich w 80% odtłuszczona

Alergeny: może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz skórki owoców.

Produkt odpowiedni dla wegan.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1710kJ / 408kcal, tłuszcze 13,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g), węglowodany 19,7g (w tym cukry 7,2g), białko 45,5g, błonnik 11,3g, sól 0,1g

Producent: wyprodukowano w Niemczech dla SOULFOOD LowCarberia, 90419 Nürnberg, Johannisstraße 47a

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.