Grapolia organic highly defatted walnut flour
  • Grapolia organic highly defatted walnut flour
  • Grapolia organic highly defatted walnut flour
  • Grapolia organic highly defatted walnut flour
  • Grapolia organic highly defatted walnut flour
  • Grapolia organic highly defatted walnut flour
  • Grapolia organic highly defatted walnut flour
Kod produktu: 5999885217526
Grapoila

Grapoila Walnut - bardzo odtłuszczona mąka z orzechów włoskich

Data ważności: 08.12.2024Dostępny w magazynie

Bardzo wysoko odtłuszczona, niskokaloryczna, bezglutenowa mąka z orzecha włoskiego to odpowiednie dla diet typu kaeto i paleo źródła białka i błonnika. Pochodząca z orzechów włoskich wysoko odtłuszczona mąka zachowuje aromat, ale ma aż o 50 mniej kalorii niż całe orzechy.

13,98 zł netto

13,98 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 5.59zł/100g

Główny smak: Smak orzech włoski – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Naturalnie słodka, bardzo wysoko odtłuszczona, niskokaloryczna, bezglutenowa mąka z orzechów włoskich jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera aż o 50% mniej kalorii niż orzechy włoskie, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu. Niskowęglowodanowe mąki Grapoila charakteryzują się drobniutką ziarnistością - są delikatne, to prawdziwe mąki, a nie po prostu mielone orzechy.

Mąka włoska ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy włoskie są bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Orzechy włoskie nie zawierają cholesterolu, za to dostarczają dużo witaminy C, E, A, B6 i cennego kwasu foliowego. Orzechy włoskie charakteryzują se wysoką zawartością esencjonalnych kwasów tłuszczowych, m.in. dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka.

Mąka z orzecha włoskiego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka z orzechów włoskich doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezależnie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów włoskich będzie doskonałym wyborem.

Najważniejsze informacje o mące z orzechów włoskich Grapoila:

  • wysokoodtłuszczona - orzechy włoskie zawierają ponad 60% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 6 razy mniej
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
  • bezglutenowa
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo
  • keto

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
93.60
312.00
kJ
394.20
1,314.00
Tłuszcze, w tym
2.86
9.53
tłuszcze nasycone
0.58
1.94
Węglowodany, w tym
2.77
9.24
cukry
2.48
8.26
Białko
14.19
47.30
Sól
0.01
0.03

Grapoila organiczna wysokoodtłuszczona mąka z orzecha włoskiego

Masa netto 0,25kg

Składniki: 100% mąka z orzechów włoskich 

Alergeny: może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz skórki owoców.

Produkt odpowiedni dla wegan, bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1314kJ / 312kcal, tłuszcze 9,53g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,94g), węglowodany 9,24g (w tym cukry 8,26g), białko 47,3g, sól 0,03g

Producent: wyprodukowano w UE przez Grapoila, Budapest, Szakiskola u. 43, 1224 Węgry

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.