• Obecnie brak na stanie
Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
  • Max De Génie Flan Patissier Vanille IG28 - vanilla pastry flan
Kod produktu: 3770012380304
Max de Génie

Max De Génie Flan Pâtissier Vanille IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto waniliowe z niskim IG

Data ważności: 01.02.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, bezglutenowego ciasta typu flan francuski / cukierniczy bez dodatku cukru i bez słodzików. Nie zawiera ani białego cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików, jest słodzone nektarem z pąków palmy kokosowej - dzięki temu gotowe ciasto ma o 50% mniej cukru niż tradycyjne ciasto czekoladowe i niski indeks glikemiczny (IG 28 lub 32).  

16,62 zł netto

16,62 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 6.65zł/100g

Główny smak: Smak słodka śmietanka – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Max De Génie Flan Pâtissier Vanille IG28 to bezglutenowa i mieszanka do przygotowania ciasta typu flan francuski / cukierniczy bez dodatku cukru i bez słodzików, o niskim indeksie glikemicznym

Zespół Max De Génie przez kilka miesięcy współpracował z utalentowaną cukierniczką Anną z Les Belles Envies, aby opracować przepis dla smakoszy, który podziela wartości obu marek- jego efektem jest właśnie ta niezwykła mieszanka do przygotowania zdrowego ciasta!

Tarta to rodzaj wypieku, który składa się z kruchego lub drożdżowego spodu, a środek ma wypełniony wyjątkowym farszem. Może być słodki lub wytrawny. Te deserowe najczęściej bazują na kruchym cieście i fantastycznych, delikatnych, przyjemnie słodkich kremach. Tego typu przysmaki pochodzą z czasów średniowiecza. Jakże krzywdzące jest określenie, iż były to wieki ciemne! Zegar mechaniczny, prasa drukarska, okulary korekcyjne czy kompas to tylko kilka wynalazków, które zmieniły ludzkość! Co prawda były też pewne wpadki jak Święta Inkwizycja, szeroki wachlarz tortur czy kiepski system kanalizacji… No ale na osłodę pichcono pyszne tarty, np. z kremem jajecznym. :) Rzekomo takie słodkie wypieki znalazły swoje godne miejsce na obficie zastawionym stole podczas uczty koronacyjnej angielskiego króla Henryka IV.

Wiadomo, że nikomu nie umknęło, że można przygotować coś równie prostego i doskonałego za jednym zamachem. I to nie zamachem stanu! Pomysł na angielskie custard tart został chętnie przyjęty w wielu krajach na świecie, m.in. we Francji. Tam flan pâtissier to prawdziwy smakołyk z aksamitnym wypełnieniem. Dla wielu Francuzów jest smakiem dzieciństwa, bo jest jednym z klasycznych wypieków tamtejszych gospodyń domowych. Coś jak dla nas sernik, makowiec czy murzynek :)

I teraz dzięki pomysłowości francuskiej firmy możemy sobie przyrządzić takie smakujące tradycją ciasto w wersji fit, light, gluten free, a nawet vegan! Dzięki Max De Génie Flan Patissier Vanille przygotujemy delikatną, rozpływającą się w ustach tartę, której pewnie nie odpuściłby żaden z Ludwików rządzących krajem croissantów, win i lawendy. Jeśli preferujemy nowoczesne podejście do pieczenia, zaopatrzmy się w napój sojowy, orzechowy lub kokosowy, śmietankę sojową oraz agar-agar. Te roślinne składniki dodane do niezwykłej mieszanki pozwolą w kilka chwil przygotować niskocukrowy krem o niskim indeksie glikemicznym. Takie ciasto bez spodu ma swoich zwolenników! Jeśli wolimy standardowe receptury, to wystarczy do mixu dodać mleko i jajka. A w ramach rozpusty można też sobie zagnieść kruche lub zastosować gotowe (oczywiście) francuskie ciasto, by cieszyć się obłędnym deserem. Wtedy od razu staje się jasne, dlaczego kremowe tarty podbiły świat!

Mieszanka ma oznakowanie IGC dla kontrolowanego indeksu glikemicznego 28 i bez rafinowanych cukrów.

Co to jest IGC?

Jest to etykieta poświadczająca, że produkt został przebadany i gwarantuje bardzo niski indeks glikemiczny (<30). Na opakowaniu znajdziesz wskazówki dotyczące indeksu glikemicznego gotowego ciasta w zależności od tego jakich dodatków użyjesz.

Mieszanka na waniliowy flan ma naturalny, organiczny skład, wśród jej składników nie znajdziesz ani cukru, ani słodzików, jest słodzona tylko naturalnie słodkim nektarem z pąków palmy kokosowej, który charakteryzuje się znacznie niższym niż cukier indeksem glikemicznym, a sama słodycz jest czysta, bez słodzikowych posmaków.

Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Flan Pâtissier Vanille IG28:

  • niskowęglowodanowe
  • obniżona o 50% zawartość cukru
  • 30% niższa słodycz
  • świetny, naturalny, prosty skład
  • łatwe przygotowanie
  • bez dodatku cukru białego / rafinowanego
  • bez glutenu
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka i mleko 

Wartości Odżywcze

Porcja 31.25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 31.25g
100g
Kalorie
32.81
105.00
kJ
137.19
439.00
Tłuszcze, w tym
0.59
1.90
tłuszcze nasycone
0.28
0.90
Węglowodany, w tym
5.44
17.40
cukry
3.16
10.10
Błonnik
0.63
2.00
Białko
1.13
3.60
Sól
0.04
0.12

Max De Génie Flan Pâtissier Vanille Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta waniliowego bez dodatku rafinowanego cukru

Masa netto: 250g 

Składnikiskrobia kukurydziana* (bez GMO), cukier z kwiatu kokosa*, inulina z agawy*, naturalny aromat waniliowy.

* składniki pochodzenia organicznego

Alergeny: może zawierać gluten i orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 105,0kcal/439,0kJ, tłuszcze 1,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,9g), węglowodany 17,4g (w tym cukry 10,1g), błonnik 2,0g, białko 3,6g, sól 0,1g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. 

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dodatkowo 2 jajka i 1L mleka krowiego albo roślinnego - w wersji bez laktozy wybieraj napoje roślinne z dodatkiem soi, migdałów, orzechów laskowych lub kokosa. Mleko ryżowe, konopne i owsiane nie nadają się i nie zapewnią pożądanej konsystencji.
  2. Rozgrzej piekarnik do 180C i ustaw kratkę na połowie wysokości
  3. Wlej mleko i jajka do rondla i wymieszaj trzepaczką; na średnim ogniu, gdy mleko jest letnie, stopniowo dodawaj zawartość opakowania, nie przerywając mieszania. Masa powinna zgęstnieć
  4. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Po zagotowaniu gotować dalej, ponownie mieszając przez 1 min, aż masa bardzo zgęstnieje.
  5. Wlać ciasto do wcześniej wysmarowanej masłem formy i piec 40 min w 180 - ciasto musi być złocisto brązowe na powierzchni i na brzegach
  6. Pozwól mu ostygnąć przez 30 minut poza piekarnikiem, a następnie przez 2 godziny w lodówce.