Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Max De Génie Cake Choco & Noisettes IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto czekoladowo-laskowe z niskim IG
Max De Génie Cake Choco & Noisettes to bezglutenowa i mieszanka do przygotowania ciasta czekoladowego z orzechami laskowymi o obniżonej zawartości cukru i niskim indeksie glikemicznym.
Zespół Max De Génie przez kilka miesięcy współpracował z utalentowaną cukierniczką Anną z Les Belles Envies, aby opracować przepis dla smakoszy, który podziela wartości obu marek- jego efektem jest właśnie ta niezwykła mieszanka do przygotowania zdrowego ciasta!
Dzięki tej mieszance przygotujesz wyśmienite ciasto w domu w mniej niż 5 minut. 30% mniej słodkie niż dostępne w marketach i bez rafinowanych cukrów, ale równie pyszne, to ciasto o smaku czekoladowej praliny laskowej zachwyci małych i dużych!
Mieszanka ma oznakowanie IGC dla kontrolowanego indeksu glikemicznego 28 i bez rafinowanych cukrów, mieszanka do ciasta czekoladowo-orzechowego wytwarzany z francuskich mąk bezglutenowych bogatych w składniki odżywcze, w szczególności z mąki gryczanej z młyna rodzinnego Eugénie, odtłuszczonej mąki z orzechów laskowych, ale także z mąki z łubinu francuskiego, rośliny strączkowej bogatej w białko, która przyczynia się do różnorodności biologicznej gleby.
Co to jest IGC?
Jest to etykieta poświadczająca, że produkt został przebadany i gwarantuje bardzo niski indeks glikemiczny (<30). Na opakowaniu znajdziesz wskazówki dotyczące indeksu glikemicznego gotowego ciasta w zależności od tego jakich dodatków użyjesz (są 2 opcje przyrządzenia ciasta, jedna zawiera więcej jajek, druga więcej masła)
Mieszanka na ciasto czekoladowe z orzechami Max De Génie Cake Choco & Noisettes ma naturalny, organiczny skład, wśród jej składników nie znajdziesz ani cukru, ani słodzików, jest słodzona tylko naturalnie słodkim nektarem z pąków palmy kokosowej, który charakteryzuje się znacznie niższym niż cukier indeksem glikemicznym, a sama słodycz jest czysta, bez słodzikowych posmaków.
Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Cake Choco & Noisettes:
- niskowęglowodanowe
- obniżona o 50% zawartość cukru
- 30% niższa słodycz
- świetny, naturalny, prosty skład
- łatwe przygotowanie
- bez dodatku cukru białego / rafinowanego
- bez glutenu
- bez sztucznych słodzików
- bez polioli
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka, mleko i masło
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Max De Génie Organic Choco Noisette Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta kakaowego z orzechami laskowymi bez dodatku rafinowanego cukru
Masa netto: 225g
Składniki: mieszanka mąk bezglutenowych* (łubin, orzechy laskowe* (11%), gryka*), czekolada w proszku* (30%) (nektar z pąków palmy kokosowej*, kakao min. 32%*), nektar z pąków palmy kokosowej*, chipsy z orzechów laskowych* (11%), proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, wodorowęglan sodu, winian monopotasowy).
* składniki pochodzenia organicznego
Alergeny: łubin, orzechy laskowe; może zawierać gluten i orzechy ziemne
Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta przygotowanego ze 150g masła, 30ml mleka i 4 jajek, IG 32: wartość energetyczna 382,0kcal/1600,5kJ, tłuszcze 28,1g (w tym tłuszcze nasycone 15,1g), węglowodany 21,5g (w tym cukry 16,4g), błonnik 4,9g, białko 10,1g, sól 0,5g
Producent: Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.
Przygotowanie:
- Przygotuj dodatkowo 3 jajka, 180g masła i 30ml mleka ALBO 4 jajka, 150g masła i 30ml mleka
- Rozgrzej piekarnik do 160C, umieść blachę w dolnej części piekarnika.
- Wsyp zawartość opakowania do miski (odłóż orzechy na bok), dodaj jajka i mleko, zamieszaj, następnie dodaj roztopione, wystudzone masło i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Formę prostokątną (keksówka) o długości 24cm wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką albo użyj spraju do pieczenia, wlej do przygotowanej formy ciasto, z wierzchu posyp orzechami (są w zestawie, osobna saszetka)
- Piecz 40minut w 160C, sprawdź gotowość ciasta wkładając ostrożnie czubek noża, ciasto jest gotowe gdy nóż po zagłębieniu na 3cm jest czysty
- Pokrój ciasto po ostygnięciu - odczekaj minimum 20 minut od momentu wyjęcia gorącego ciasta z piekarnika zanim je pokroisz
Z tej samej mieszanki możesz przygotować bananowe muffinki, skróć czas pieczenia do około 20 minut