Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
  • Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
  • Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
  • Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
  • Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
  • Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
  • Max De Génie Organic Degreased Hazelnut Flour all-natural lightly roasted Hazelnut Flour
Kod produktu: 3770012380144
Max de Génie

Max De Génie BIO Farine de Noisette - organiczna odtłuszczona mąka z prażonych orzechów laskowych

Data ważności: 01.06.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Odtłuszczona mąka z prażonych orzechów laskowych zawiera tylko 8% tłuszczu znajdującego się w orzechach laskowych, a dzięki procesowi prażenia ma bardzo intensywny aromat i smak charakterystyczny dla pralin i kanapkowych kremów orzechowych. Ta mąka orzechowa zawiera aż 45% białka i 27% błonnika.

28,35 zł netto

29,77 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 11.91zł/100g

Główny smak: Smak orzech laskowy – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Naturalnie słodka, a przy tym niskowęglowodanowa, odtłuszczona mąka z orzechów laskowych Max De Génie BIO Farine de Noisette jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera o ponad 1/3 mniej kalorii niż orzechy laskowe, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu. Niskowęgowodanowe mąki Max De Génie charakteryzują się drobniutką ziarnistością - są delikatne, to prawdziwe mąki, a nie po prostu mielone orzechy.

Niezwykle aromatyczna mąka z orzechów laskowych doskonale sprawdza się jako baza do deserów - w połączeniu z kakao, syropem błonnnikowym Vitafiber i ulubionym słodzikiem, np. stewią lub erytrytolem, możesz przygotować domową 'fit-Nutellę' o autentycznym aromacie orzechów laskowych - ale bez zbędnego tłuszczu, kalorii i cukru!

Mąka z orzechów laskowych ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy laskowe są bogatym źródłem fosforu, wapnia, potasu i  magnezu, czyli pierwiastków odpowiadających za mocne kości. Orzechy laskowe dostarczają wiele witamin, m.in. E oraz B (zwłaszcza niacyny). Orzechy laskowe charakteryzują sięe wysoką zawartością dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka. Orzechy laskowe zawierają 20 razy więcej przeciwutleniaczy niż witamina C i aż 50 razy więcej niż witamina E!

Maxime i Eugenie to pasjonaci gotowania i zdrowego odżywiania, twórcy francuskiej firmy znanej jako Max De Génie. To smakosze zakochani w pysznych przekąskach, którzy zaniepokoili się niebotyczną ilością cukru umieszczaną w każdym, powszechnie dostępnym smakołyku. W chwili szaleństwa stworzyli więc własne przedsiębiorstwo, które okazało się strzałem w dziesiątkę. To dzięki ich pasji masz możliwość kosztować produktów takich jak Organic Degreased Peanut Flour!

Orzechy laskowe są bogate w argininę - aminokwas, którego działanie powoduje rozluźnienie mięśni gładkich a w konsekwencji zwiększenie światła naczyń krwionośnych. Dzięki temu ich spożywanie może być korzystne w profilaktyce chorób sercowo- naczyniowych

Mąka z orzecha laskowego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka laskowa doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezależnie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów laskowych będzie doskonałym wyborem.

Najważniejsze informacje o mące z orzechów laskowych Max De Génie:

  • wysokoodtłuszczona - orzechy włoskie zawierają ponad 60% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 3,5 razy mniej
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki z orzechów włoskich lub  mąki migdałowej
  • bezglutenowa
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo
  • keto

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
93.50
374.00
kJ
391.00
1,564.00
Tłuszcze, w tym
2.00
8.00
tłuszcze nasycone
0.30
1.20
Węglowodany, w tym
4.43
17.70
cukry
2.20
8.80
Błonnik
6.75
27.00
Białko
11.25
45.00
Sól
0.01
0.05

Max De Génie Organic BIO Farine de Noisette - wysoko odtłuszczona mąka z prażonych orzechów laskowych

Masa netto: 250g 

Składniki: 100% orzechy laskowe prażone, częściowo odtłuszczone, mielone*

* składniki pochodzenia organicznego

Alergeny: orzechy laskowe; może zawierać gluten i orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 374,0kcal/1564,0kJ, tłuszcze 8,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,2g), węglowodany 17,7g (w tym cukry 8,8g), błonnik 27,0g, białko 45,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 25g: wartość energetyczna 93,5kcal/391,0kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 4,4g (w tym cukry 2,2g), błonnik 6,7g, białko 11,2g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.