Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
PopCrop Chleb Proteinowy Bezglutenowy - mieszanka do wypieku wegańskiego chleba
PopCrop BIO Chleb proteinowy bezglutenowy to kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do wypieku bezglutenowego, wegańskiego chleba o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednich dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej.
Przygotowanie chleba jest proste, poradzą sobie z nim nawet niedoświadczone osoby, a sam chleb jest smaczny i stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa dla osób na diecie ketogenicznej.
Najważniejsze informacje o mieszance na keto chleb 5 Przemian
- bez glutenu,
- bogaty w białko z fasoli (bez soji),
- bogaty w minerały: Żelazo 7,5 mg, Magnez 168 mg, Fosfor 523 mg, Cynk 3,6 mg, Wapń 128 mg, Potas 539 mg
- bez konserwantów, wzmacniaczy smaków
- bez drożdży
- 21% białka
- po upieczeniu pozostaje extra długo mokry i soczysty
- dobre składniki= dobry chleb
- szybki i prosty w przygotowaniu - wystarczy dodać gazowanej wody, wymieszać, upiec by cieszyć się smakiem pysznego i aromatycznego chleba wieloziarnistego
- na bazie wyłącznie bezglutenowych, wegańskich i niemodyfikowanych genetycznie składników
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Popcrop Mieszanka Do Wypieku Chleba Proteinowa Bezglutenowa Bio 450G
Masa netto: 450g
Składniki: płatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, mąka z fasoli*, siemię lniane*, płatki teff*, białko z grochu*, chia*, pestki dyni*, babka jajowata*, mąka teff*, sól himalajska.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 367,0kcal/1537,7kJ, tłuszcze 10,6g (w tym tłuszcze nasycone 1,7g), węglowodany 37,9g (w tym cukry 2,4g), błonnik 17,7g, białko 21,0g, sól 1,2g
Producent: wyprodukowano w UE dla JETTING SYSTEMS, ul. Żuławska 13A, 82-103 Mikoszewo
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed źródłami intensywnych zapachów, zamykać opakowanie dokładnie po każdym użyciu.
Przygotowanie chleba
1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza
2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia
3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę
4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać
5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki
6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia