Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Walnut Baguette - keto bagietka z orzechami włoskimi, 1g węglowodanów, mix do wypieku
Adam's Walnut Baguette to kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku orzechowej bagietki niskowęglowodanowej o wysokiej zawartości białka, która łączy w sobie aromatyczne orzechy włoskie z bazą w postaci witalnego białka pszenicy, koncentratu białka mleka i białka słonecznika - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.
Mieszanka Adam's Walnut Baguette zawiera niezwykle mało węglowodanów - mniej niż 1g węglowodanów w 100g gotowej bagietki, co oznacza, że w całej ważącej 400g bagietce jest tylko 3g węglowodanów!
Jednym z głównych składników mieszanki do wypieku bagietek low carb Adam's Walnut Baguette jest witalne białko pszenicy, które w połączeniu z białkiem mleka i białkiem słoecznika daje doskonały profil aminokwasowy, a przy tym zawarty w mieszance błonnik owsiany i jabłkowy wspomaga trawienie.
Adam's Walnuss Baguette - kluczowe informacje o mieszance do wypieku bagietek proteinowych
- prosta w użyciu
- wymaga dodania tylko wody
- bez jajek & bez soi
- mniej niż 1g węglowodanów w 100g gotowego pieczywa
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- bogate źródło błonnika
- bardzo wysoka zawartość białka o dobrym profilu aminokwasowym
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adam's Bread Walnuss Baguette - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej bagietki o wysokiej zawartości białka
Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)
Składniki: witalne białko pszeniczne, koncentrat białka mleka, białko słonecznikowe, orzechy włoskie, błonnik owsiany i jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże.
Alergeny: pszenica, mleko, orzechy włoskie; może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 240,0kcal/1005,6kJ, tłuszcze 6,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 0,8g (w tym cukry 0,0g), błonnik 8,5g, białko 41,0g, sól 0,8g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać 220 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C)
- Wyrabiaj ciasto rękami przez około 2 minuty, uformuj w kształt bagietki i ułóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia
- Natnij kilka razy ukośnie nożem, nakryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 45 minut do wyrośnięcia
- Posmaruj powierzchnię wyrośniętego ciasta wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C (termoobieg) na około 40 - 45 minut.