• Promocja
  • -10,74%
Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
  • Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
  • Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
  • Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
  • Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
  • Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
  • Adam's Walnut Baguette - low-carbohydrate baguette with walnuts, baking mix
Kod produktu: 4260645330474
Adam's Bread

Adam's Walnut Baguette - keto bagietka z orzechami włoskimi, 1g węglowodanów, mix do wypieku

Data ważności: 03.07.2024Dostępny w magazynie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku orzechowej bagietki niskowęglowodanowej o wysokiej zawartości białka, łączy w sobie orzechy włoskie z bazą w postaci  witalnego białka pszenicy, koncentratu białka mleka i białka słonecznika. Pysznie pikantne i bardzo łatwe do upieczenia.

18,72 zł

15,91 zł netto

16,71 PLN brutto Zniżka 10,74%
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 6.68zł/100g

Główny smak: Smak orzech włoski – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Adam's Walnut Baguette to kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku orzechowej bagietki niskowęglowodanowej o wysokiej zawartości białka, która łączy w sobie aromatyczne orzechy włoskie z bazą w postaci  witalnego białka pszenicy, koncentratu białka mleka i białka słonecznika - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Walnut Baguette zawiera niezwykle mało węglowodanów - mniej niż 1g węglowodanów w 100g gotowej bagietki, co oznacza, że w całej ważącej 400g bagietce jest tylko 3g węglowodanów! 

Jednym z głównych składników mieszanki do wypieku bagietek low carb Adam's Walnut Baguette jest witalne białko pszenicy, które w połączeniu z białkiem mleka i białkiem słoecznika daje doskonały profil aminokwasowy, a przy tym zawarty w mieszance błonnik owsiany i jabłkowy wspomaga trawienie.

Adam's Walnuss Baguette - kluczowe informacje o mieszance do wypieku bagietek proteinowych

  • prosta w użyciu
  • wymaga dodania tylko wody
  • bez jajek & bez soi
  • mniej niż 1g węglowodanów w 100g gotowego pieczywa
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • bogate źródło błonnika
  • bardzo wysoka zawartość białka o dobrym profilu aminokwasowym

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
84.00
240.00
kJ
351.40
1,004.00
Tłuszcze, w tym
2.17
6.20
tłuszcze nasycone
0.18
0.50
Węglowodany, w tym
0.30
0.85
cukry
0.02
0.05
Błonnik
2.98
8.50
Białko
14.35
41.00
Sól
0.28
0.80

Adam's Bread Walnuss Baguette - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej bagietki o wysokiej zawartości białka

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)

Składnikiwitalne białko pszeniczne, koncentrat białka mleka, białko słonecznikowe, orzechy włoskie, błonnik owsiany i jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże.

Alergeny: pszenica, mleko, orzechy włoskie; może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 240,0kcal/1005,6kJ, tłuszcze 6,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 0,8g (w tym cukry 0,0g), błonnik 8,5g, białko 41,0g, sól 0,8g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 220 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C) 
  • Wyrabiaj ciasto rękami przez około 2 minuty, uformuj w kształt bagietki i ułóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia 
  • Natnij kilka razy ukośnie nożem, nakryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 45 minut do wyrośnięcia
  • Posmaruj powierzchnię wyrośniętego ciasta wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C (termoobieg) na około 40 - 45 minut.