Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Buns 4 Seeds - keto bułeczki Adama wieloziarniste, mix do wypieku
Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowych bułeczek low carb z pestkami słonecznika i złocistym i brązowym siemieniem lnianym - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.
Bułeczki lepsze niż z piekarni :)
Jedna bułeczka to aż 28g białka i 14g błonnika a przy tym zaledwie 1,5g węglowodanów. Mieszanka na bazie organicznej, odtłuszczonej mąki lnianej, słonecznikowej i kokosowej.
Jednym z głównych składników bułeczek niskowęglowodanowych Adam's Bread Rolls jest mieszanka mąk z odtłuszczonych nasion lnu, słonecznika i kokosa. W mieszance Adam's Bread Rolls wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3, wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia, siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.
Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adam's Bread Brötchen 4 Korn protein bread rolls - mieszanka do wypieku bułeczek niskowęglowodanowych ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
Masa netto: 200g (masa gotowego wypieku około 340g (4 x 85g)
Składniki: witalne białko pszenne, białka mleka, częściowo odtłuszczona mąka ze złotego siemienia lnianego, organiczne białko nasion słonecznika, częściowo odtłuszczona organiczna mąka kokosowa, nasiona słonecznika, sezam, złote siemię lniane, brązowe siemię lniane, błonnik bambusowy, błonnik jabłkowy, różowa sól krystaliczna, drożdże.
Alergeny: gluten, mleko, sezam.
Wartości odżywcze w 1 gotowej bułeczce przygotowanej wg instrukcji na opakowaniu (zawartość opakowania wystarcza do przygotowania 4 bułeczek o gotowej masie ok 85g): wartość energetyczna 184kcal/769kJ, tłuszcze 3,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,6g), węglowodany 1,5g (w tym cukry 0,6g), białko 28g, błonnik 14g, sól 0,7g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe bułeczki przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryte lnianą ściereczką. Bułeczki po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 3 dni. Nie przechowywać pieczywa w workach foliowych. Pieczywo z mieszanek Adama nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy je wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki.
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać 220 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C)
- Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
- Podziel ciasto na równe bułeczki, dobrym pomysłem jest obtoczenie ich dodatkowo w błonniku bambusowym, ziemniaczanym lub jabłkowym
- Bułeczki natnij lekko z wierzchu i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut
- Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec przez około 30 minut.