Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Efavit odtłuszczona bezglutenowa mąka z nasion wiesiołka
Ciemnobrązowa mąka o charakterystycznym aromacie wiesiołka to doskonały dodatek wzbogacający smak jogurtu, płatków śniadaniowych i niskowęglowodanowych oraz bezglutenowych wypieków. Mąka nie wymaga obróbki termicznej, może więc być spożywana na surowo.
Mąka wiesiołkowa jest naturalnym źródłem kwasu GLA (gamma-linolenowego) oraz minerałów, witamin i flawonoidów. Kwas GLA wspomaga profilaktykę przeciwnowotworową,wzmacnia odporność organizmu i przyczynia się do zapobiegania chorobom układu krążenia.
Bezglutenowe mąki Efavit powstają w wyniku odciągania metodą zimnego tłoczenia oleju z surowca podstawowego - nasion. Dzięki temu wartościowe składniki pozostają w stanie nienaruszonym, zawartość błonnika pozostaje niezmieniona, a zawartość tłuszczu roślinnego w gotowych mąkach zostaje obniżona do <10% mąka wiesiołkowa ma tylko 8% tłuszczu
Taka mąka znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Odtłuszczona mąka z nasion wiesiołka
Masa netto: 250g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1537 kJ/363,8 kcal, tłuszcz 8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 45g (w tym cukry 1g), białko 29g, sól 0g.
Na terenie zakładu nie są przetwarzane produkty zawierające gluten.
Alergeny: możliwa obecność orzechów ziemnych, włoskich i migdałów.
Producent: wyprodukowano w Polsce przez Efavit.pl na zlecenie Tomvital.pl