Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Bob's Red Mill Hazelnut Flour - mąka z orzechów laskowych, bezglutenowa, drobno mielona
Bezglutenowa mąka laskowa Bob"s Red Mill Hazelnut Flour to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni niskowęglowodanowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 3:4 jako alternatywę dla zwykłej mąki - przygotowane z mąki laskowej ciasto, naleśniki czy pizza mają przyjemny, orzechowy smak.
Niezwykle aromatyczna mąka z orzechów laskowych doskonale sprawdza się jako baza do deserów - w połączeniu z kakao, syropem błonnnikowym Vitafiber i ulubionym słodzikiem, np. stewią lub erytrytolem, możesz przygotować domową "fit-Nutellę"!
Mąka z orzechów laskowych ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy laskowe są bogatym źródłem fosforu, wapnia, potasu i magnezu, czyli pierwiastków odpowiadających za mocne kości. Orzechy laskowe dostarczają wiele witamin, m.in. E oraz B (zwłaszcza niacyny). Orzechy laskowe charakteryzują se wysoką zawartością dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka. Orzechy laskowe zawierają 20 razy więcej przeciwutleniaczy niż witamina C i aż 50 razy więcej niż witamina E!
Orzechy laskowe są bogate w argininę - aminokwas, którego działanie powoduje rozluźnienie mięśni gładkich a w konsekwencji zwiększenie światła naczyń krwionośnych. Dzięki temu ich spożywanie może być korzystne w profilaktyce chorób sercowo- naczyniowych
Mąka z orzecha laskowego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka laskowa doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezależnie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów laskowych będzie doskonałym wyborem.
Najważniejsze informacje o mące z orzechów laskowych Bob"s Red Mill:
- pełnotłusta
- niskowęglowodanowa
- źródło białka i błonnika
- odpowiednia dla diety paleo
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- bezglutenowa (certyfikat)
- drobno mielona
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Bob's Red Mill Gluten Free finely ground hazelnut flour - drobno mielona bezglutenowa pełnotłusta mąką z orzechów laskowych
Masa netto: 396g
Składniki: drobno mielona bezglutenowa pełnotłusta mąką z orzechów laskowych
Alergeny: może zawierać inne orzechy i soję
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 571,4kcal/2394,2kJ, tłuszcze 42,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 7,1g), błonnik 14,2g, białko 14,2g, sól 0,0g
Producent: Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.