• Promocja
  • -31,11%
  • Obecnie brak na stanie
Fiberfin gluten-free corn starch for baking
  • Fiberfin gluten-free corn starch for baking
  • Fiberfin gluten-free corn starch for baking
  • Fiberfin gluten-free corn starch for baking
  • Fiberfin gluten-free corn starch for baking
  • Fiberfin gluten-free corn starch for baking
  • Fiberfin gluten-free corn starch for baking
Kod produktu: b17090017540302
Sukrin

FiberFin Superskrobia biała mąka 60g błonnika niskie IG

Data ważności: 30.11.2024Obecnie brak na stanie

Fiberfin to tzw. superskrobia [ang. superstarch] czyli skrobia odporna na trawienie. Smakuje i wygląda jak biała mąka, ale ma od niej o połowę miej kalorii, 70 razy więcej błonnika i minimalne IG.

Doskonały składnik domowego chleba i ciast, który obniża ich kaloryczność oraz zmniejsza ładunek glikemiczny gotowego wypieku.

51,40 zł

35,41 zł netto

35,41 PLN brutto Zniżka 31,11%
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 8.85zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Fibrefin to naturalna drobnoziarnista biała mąka bogata w błonnik.

Najważniejsze informacje o Fiberfin:

  • 100% naturalna biała mąka o wysokiej zawartości błonnika – 60%
  • 50% mniej kalorii niż biała mąka pszenna
  • niski indeks glikemiczny
  • utrzymuje  poziom cukru we krwi na stałym poziomie
  • może zwiększyć spalanie tłuszczu
  • wspiera pracę układu trawiennego
  • bardzo dobrze nadaje się do pieczenia i gotowania lub jako suplementy diety
  • nie zawiera glutenu
  • neutralny smak

Piecz zdrowo z Fiberfin

Z pomocą Fiberfin możesz z łatwością zwiększyć zawartość błonnika w wypieku i obniżyć indeks glikemiczny IG chleba, pizzy, ciast, naleśników, wafli, mufinków i ciastek. Fiberfin to biała mąka, której można dodawać do masy ciasta bez zmieniania jego smaku, konsystencji czy wyglądu.

Fiberfin zawiera 60% błonnika i tylko 31% węglowodanów. Jedna łyżeczka Fiberfin zawiera tyle błonnika, co 100g mąki pełnoziarnistej! Fiberfin nie zawiera glutenu odpowiedzialnego za kleistą konsystencję wypieków, dlatego zaleca się aby Fiberfin stanowił 10-20% użytej do pieczenia mąki.

Super błonnik + dodatkowe korzyści zdrowotne

W diecie większości z nas jest za mało błonnika. Zalecana ilość to 30g – przeciętna osoba zjada go tylko 18g dziennie a tylko jedna łyżeczka Fiberfin zawiera aż 6g błonnika! Fiberfin zawiera korzystny dla zdrowia i wspierający efekty odchudzania błonnik i bardzo łatwo włączyć go do codziennej diety.

Fiberfin wytwarzany jest ze skrobii z australijskiej kukurydzy niemodyfikowanej genetycznie. Ta specjalna uprawiana od lat odmiana australijskiej kukurydzy zawiera aż 80% amylozy – skrobii odpornej na działanie kwasów żołądkowych, która nie ulega rozpadowi pod wpływem działania enzymów trawiennych, Ta odporna skrobia nie jest metabolizowana w formie energii, lecz zachowuje się jak błonnik – reguluje ciśnienie krwi i sprzyja dobremu trawieniu.

Jak używać Fiberfin?

  • Jako suplement - jeśli rzadko używasz piekarnika i nie pieczesz ciast dodawaj Fiberfin do swojej owsianki, jogurtu, soku owocowego czy shake’a proteinowego.
  • Do pieczenia - zawsze kiedy używasz mąki, sięgnij także po Fiberfin zastępując nim 10-20% białej mąki. Smak i wygląd ciasta czy chleba pozostaną bez zmian, ale będą znacznie zdrowsze. Zastąpienie 7% mąki w pizzy Fiberfin sprawi, że będzie zawierać tyle błonnika, co chleb pełnoziarnisty!

Superskrobia, naturalny błonnik

Zwykła skrobia ulega w organizmie rozpadowi na dekstrozę i jest wykorzystywana jako energia. Odporna superskrobia nie jest trawiona w ten sposób, lecz zachowuje się jak błonnik. Odporna skrobia jest w mniejszych ilościach od setek lat jedzona przez ludzi np. w roślinach strączkowych.

Naukowcy zgłębili zagadnienie odpornej skrobi i jej dobroczynne efekty dla zdrowie. WHO (Międzynarodowa Organizacja Zdrowia) nazywa odkrycie superskrobi największym przełomem w badaniach nad węglowodanami na przestrzeni ostatnich dwudzistu lat.

Badania wykazały m.in.:

  • pozytywny wpływ Fiberfin na kontrolę wagi (wzrost uczucia sytości, zwiększenie spalania tkanki tłuszczowej, zmniejszenie insulino odporności)
  • obniżony ładunek glikemiczny dania, w którym część mąki została zastąpiona Fiberfin
  • pozytywną reakcję układu trawiennego na Fiberfin – produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, obniżenie pH

Wartości Odżywcze

Porcja 8g

Wartości odżywcze w:
Porcja 8g
100g
Kalorie
19.52
244.00
kJ
81.79
1,022.36
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
2.48
31.00
cukry
0.00
0.00
poliole
0.00
0.00
skrobie
2.48
31.00
Białko
0.00
0.00
Błonnik
4.80
60.00
Erytrytol
0.00
0.00
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

Fiberfin bezglutenowa kukurydziana skrobia do pieczenia o wysokiej zawartości skrobi odpornej na trawienie

Waga netto: 400g 

Skład: Skrobia kukurydziana o wysokiej zawartości skrobi odpornej 

Produkt odpowiedni dla wegetarian. Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetykówwyłącznie po uprzedniej konsultacji z lekarzem prowadzącym.

Wartości odżywcze na 100g : 244kcal, 0g tłuszcze, 31g  węglowodany (w tym 0g cukry, 31g skrobie), 60g błonnik, 0g białka, 0g sodu.

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pokrywką opakowaniu.