• Promocja
  • -55,22%
Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
  • Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
  • Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
  • Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
  • Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
  • Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
  • Bulk Powders Pure Series ™ sucralose Powder - Pure sucralose
Kod produktu: 5060343746398
Bulk Powders

Czysta Sukraloza bez wypełniaczy 100g - 600 x słodsza od cukru

Data ważności: 30.05.2026Dostępny w magazynie

Pure Sucralose Bulk Powders - czysta sukraloza bez żadnych wypełniaczy - perfekcyjny słodzik o zerowej kaloryczności, niemetabolizowana przez ludzki organizm pochodna cukru.

Czysta sukraloza jest 600 razy słodsza od cukru - opakowanie 50g odpowiada słodkością 30kg cukru!

88,75 zł

36,80 zł netto

39,74 PLN brutto Zniżka 55,22%
Ilość produktów:

Masa netto 100 g; 39.74zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Sukraloza (główny składnik słodzików Splenda®) stosowana jest w wielu dietetycznych słodyczach, produktach dla sportowców i produktów zero kalorii - używają jej tacy producenci jak Quest, Walden Farms czy DaVinci Gourmet.

Popularne słodziki w proszku lub tabletkach zawierają najczęściej tylko niewielką część substancji słodzącej (do ok. 2%), a większość słodzika stanowią substancje wypełniające, często wysokokaloryczne jak np. maltodekstryna, lub wodorowęglan sodu czy kwasek cytrynowy.

Pure Sucralose Bulk Powders to czysta sukraloza - dzięki temu do posłodzenia 0,5L koktajlu wystarczy zaledwie 50 miligramów sukralozy a opakowanie 50g odpowiada słodkością aż 30kg cukru!

Najważniejsze informacje o czystej sukralozie Bulk Powders:

  • zero kalorii
  • czysta substancja słodząca, zero dodatków i wypełniaczy
  • 600 razy słodsza od cukru
  • pochodna cukru nieprzyswajalna przez ludzki organizm
  • wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • odporna w wysokich temperaturach (do 220°C) - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • czysto słodki smak bez charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

Dawkowanie - maksymalnie 50mg w potrawie czyli 1/5 miarki (miarka znajduje się w opakowaniu). To wystarczy by posłodzić ok. 0,5kg do 1kg przygotowywanej potrawy. Ze względu na wysoką rozpuszczalność sukraloza szczególnie dobrze nadaje się do słodzenia napojów.