• Promocja
  • -12,91%
  • Obecnie brak na stanie
Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Sunflower low carb bread baking mix
Kod produktu: a34260645330313
Adam's Bread

Adam's Bread Sunflower - niskowęglowodanowy Chleb Adama ze słonecznikiem, mix do wypieku

Data ważności: 31.07.2024Obecnie brak na stanie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego i wysokiej zawartości białka i błonnika, gotowy chleb ma o około 50% mniej kalorii w kromce niż tradycyjne pieczywo. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie odtłuszczonej mąki lnianej, migdałowej, dyniowej i kokosowej.

20,83 zł

17,28 zł netto

18,14 PLN brutto Zniżka 12,91%
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 7.26zł/100g

Główny smak: Smak słonecznik – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread Sonnenwald z pestkami słonecznika umożliwia wypiek dużego bochenka bezglutenowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych złocistych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników złocistego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mieszanka bezglutenowych mąk z odtłuszczonych nasion lnu, migdałów, pestek dyni i kokosa, których aromat uzupełnia zestaw przypraw - to właśnie odtłuszczona mąka dyniowa odpowiada za apetyczny kolor chleba oraz jego wyjątkowy aromat. 

Mieszanka Adam's Brot Sonnenwald zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,4g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 20g

Wartości odżywcze w:
Porcja 20g
100g
Kalorie
42.80
214.00
kJ
179.00
895.00
Tłuszcze, w tym
1.58
7.90
tłuszcze nasycone
0.34
1.70
Węglowodany, w tym
0.16
0.80
cukry
0.12
0.60
Błonnik
4.20
21.00
Białko
4.80
24.00
Sól
0.07
0.35

Adam's Bread Sonnenwald - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba bez glutenu, na bazie mąki lnianej, kokosowej, migdałowej i dyniowej z pestkami słonecznika

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 550g)

Składniki: częściowo odtłuszczona mąka z lnu złocistego, białko jaja w proszku, pestki słonecznika, częściowo odtłuszczona mąka kokosowa, częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo odtłuszczona mąka z pestek dyni, błonnik jabłkowy, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydant kwas askorbinowy (witamina C), różowa sól krystaliczna, przyprawy.

Alergeny: jaja, migdały; może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 147kcal/615kJ, tłuszcze 4,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g), węglowodany 0,8g (w tym cukry 0,8g), białko 20,4g, błonnik 10,6g, sól 0,35g.

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 350 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C) 
  • Wyrabiać ciasto 
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C i piec przez około 60 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia. Przechowywać w lodówce.