Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Bread Sunflower - niskowęglowodanowy Chleb Adama ze słonecznikiem, mix do wypieku
Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.
Mieszanka Adam's Bread Sonnenwald z pestkami słonecznika umożliwia wypiek dużego bochenka bezglutenowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych złocistych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).
Jednym z głównych składników złocistego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mieszanka bezglutenowych mąk z odtłuszczonych nasion lnu, migdałów, pestek dyni i kokosa, których aromat uzupełnia zestaw przypraw - to właśnie odtłuszczona mąka dyniowa odpowiada za apetyczny kolor chleba oraz jego wyjątkowy aromat.
Mieszanka Adam's Brot Sonnenwald zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,4g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adam's Bread Sonnenwald - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba bez glutenu, na bazie mąki lnianej, kokosowej, migdałowej i dyniowej z pestkami słonecznika
Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 550g)
Składniki: częściowo odtłuszczona mąka z lnu złocistego, białko jaja w proszku, pestki słonecznika, częściowo odtłuszczona mąka kokosowa, częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo odtłuszczona mąka z pestek dyni, błonnik jabłkowy, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydant kwas askorbinowy (witamina C), różowa sól krystaliczna, przyprawy.
Alergeny: jaja, migdały; może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 147kcal/615kJ, tłuszcze 4,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g), węglowodany 0,8g (w tym cukry 0,8g), białko 20,4g, błonnik 10,6g, sól 0,35g.
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać 350 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C)
- Wyrabiać ciasto
- Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
- Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C i piec przez około 60 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia. Przechowywać w lodówce.