• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
  • Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
  • Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
  • Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
  • Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
  • Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
  • Ciao Carb PROTOMIX Bread 500G
Kod produktu: 8056860751264
Ciao Carb

Ciao Carb PROTOMIX Bread - mieszanka bazowa do niskowęglowodanowego keto chleba

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba o bardzo wysokiej zawartości błonnika (ponad 50%) i podwyższonej zawartości białka, odpowiednia dla diety keto. Z mieszanki można przygotować 2 bochenki chleba, a także bułeczki. Jest odpowiednia do stosowania w chlebomacie lub obróbki tradycyjnym mikserem.

38,91 zł netto

40,86 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 500 g; 8.17zł/100g

  

Ciao Carb PROTOMIX Bread - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba o bardzo wysokiej zawartości błonnika (ponad 50%) i podwyższonej zawartości białka, odpowiednidla diety keto. Z mieszanki można przygotować 2 bochenki chleba, a także bułeczki. Jest odpowiednia do stosowania w chlebomacie lub obróbki tradycyjnym mikserem.

Jak upiec w domu keto chleb albo keto bułeczki?

Przygotowanie:

Dodatkowe składniki na 1 bochenek chleba (z zawartości opakowania przygotujesz 2 bochenki): 175g zimnej wody, 6g świeżych drożdży, 12g oliwy.

Chleb można przygotować ręcznie lub w maszynie do chleba, ciasto możesz podzielić na mniejsze porcje i upiec bułeczki.

1. Wsyp do chlebomatu albo misy miksera 250g mieszanki chlebowej i dodaj 150g wody i drożdże (nie wymagają wcześniejszej aktywacji!), mieszaj na niskich obrotach przez minimum 10 minut.

2. Po pierwszych 10 minutach mieszania dodawaj stopniowo pozostałą część wody i oliwę mieszając kolejne 15 minut. Po tym czasie mieszanina powinna być jednolita i gładka.

3. Odstaw ciasto do odpoczywania na 15 minut, nakryte folią spożywczą

4. Uformuj bochenki lub bułeczki i zostaw do wyrastania na 2h pod przykryciem lnianą ściereczką, w ciepłym miejscu, ale w temperaturze nie wyższej niż 30C*

5. Wyrośnięte ciasto wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piecz na złoto 30-40 minut w zależności od wielkości wypieku.

* Wskazówka dla cierpliwych: dla uzyskaniu wybitnie dobrego efektu po dokładnym wyrobieniu ciasta pozostaw je na noc w zamkniętym pojemniku w temperatura od 5 do 7 stopni C, następnego ranka postępuj zgodnie z przepisem, uformuj kulki na bułki lub chleb i pozwól im wyrosnąć, aż osiągną co najmniej dwukrotną objętość, następnie upiecz zgodnie z przepisem.

Wartości Odżywcze

Porcja 250g

Wartości odżywcze w:
Porcja 250g
100g
Kalorie
665.00
266.00
kJ
2,785.00
1,114.00
Tłuszcze, w tym
4.50
1.80
tłuszcze nasycone
1.50
0.60
Węglowodany, w tym
16.25
6.50
cukry
5.00
2.00
poliole
0.00
0.00
Białko
70.00
28.00
Błonnik
140.00
56.00
Sól
3.75
1.50

Ciao Carb PROTOMIX Bread - mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego chleba wysokobiałkowego o wysokiej zawartości błonnika 

Masa netto: 500g

Składniki: skrobia pszenna modyfikowana, gluten pszenny, izolat białka grochu, błonnik pszenny, skrobia kukurydziana, semolina pszennaemulgator: lecytyna słonecznikowa, sól, dekstroza.

Alergeny: pszenica, gluten; może zawierać soję i orzechy

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 266,0kcal/1114,0kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,6g), węglowodany 6,5g (w tym cukry 2g), białko 28,0g, błonnik 56,0g, sól 1,5g

Wartości odżywcze w 250g (ilość potrzebna do przygotowania 1 bochenka, do podziału na około 15-18 kromek): wartość energetyczna 665,0kcal/2785,0kJ, tłuszcze 4,5g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 16,2g (w tym cukry 5g), białko 70,0g, błonnik 140,0g, sól 3,7g

Przygotowanie:

Dodatkowe składniki na 1 bochenek chleba (z zawartości opakowania przygotujesz 2 bochenki): 175g zimnej wody, 6g świeżych drożdży, 12g oliwy.

Chleb można przygotować ręcznie lub w maszynie do chleba, ciasto możesz podzielić na mniejsze porcje i upiec bułeczki.

1. Wsyp do chlebomatu albo misy miksera 250g mieszanki chlebowej i dodaj 150g wody i drożdże (nie wymagają wcześniejszej aktywacji!), mieszaj na niskich obrotach przez minimum 10 minut.

2. Po pierwszych 10 minutach mieszania dodawaj stopniowo pozostałą część wody i oliwę mieszając kolejne 15 minut. Po tym czasie mieszanina powinna być jednolita i gładka.

3. Odstaw ciasto do odpoczywania na 15 minut, nakryte folią spożywczą

4. Uformuj bochenki lub bułeczki i zostaw do wyrastania na 2h pod przykryciem lnianą ściereczką, w ciepłym miejscu, ale w temperaturze nie wyższej niż 30C*

5. Wyrośnięte ciasto wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piecz na złoto 30-40 minut w zależności od wielkości wypieku.

* Wskazówka dla cierpliwych: dla uzyskaniu wybitnie dobrego efektu po dokładnym wyrobieniu ciasta pozostaw je na noc w zamkniętym pojemniku w temperatura od 5 do 7 stopni C, następnego ranka postępuj zgodnie z przepisem, uformuj kulki na bułki lub chleb i pozwól im wyrosnąć, aż osiągną co najmniej dwukrotną objętość, następnie upiecz zgodnie z przepisem.