• Promocja
  • -20%
  • Obecnie brak na stanie
Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
  • Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
  • Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
  • Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
Kod produktu: a2039978004529
Bob's Red Mill

Bob's Red Mill Mąka Bezglutenowa 297kcal

Obecnie brak na stanie

Niskowęglowodanowa, bezglutenowa mąka Bob's Red Mill jest najpopularniejszą w USA mąką low-carb. Doskonale sprawdza się jako baza do chleba, naleśników, ciast lub pizzy a przygotowane z niej potrawy nie różnią się smakiem od zwykłych wypieków wysokowęglowodanowych.

29,90 zł

23,92 zł netto

23,92 PLN brutto Zniżka 20%
Ilość produktów:

3.84zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

Kupując ten produkt dostaniesz 4 pkt lojalnościowe. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 pkt lojalnościowe. Więcej informacji


Mąka Bob's Red Mill to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni bezglutenowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 1:1 jako alternatywę dla zwykłej mąki - przygotowane z niej ciasto, naleśniki czy pizza smakują tak samo, jak przygotowane ze zwykłej mąki.

Ponieważ w zwykłych mąkach rolę 'zlepiacza' pełni gluten, stosując mąkę bezglutenową warto używać dodatkowych zagęstników, najlepiej sprawdza się guma ksantanowa w następujących ilościach:

+ dodaj 1/4 łyżeczki gumy ksantanowej do ciastek bezglutenowych

+ dodaj 1/2 łyżeczki gumy ksantanowej do ciasta bezglutenowego

+ dodaj 1 i 1/2 łyżeczki gumy ksantanowej do chleba bezglutenowego

+ dodaj 2 łyżeczki gumy ksantanowej do pizzy bezglutenowej

 

Porcja 34 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 100.00  kcal 294.10  kcal
kJ 425.00  kJ 1,249.90  kJ
Tłuszcze, w tym 1.00  g 2.90  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 19.00  g 55.90  g
cukry 1.00  g 2.90  g
poliole
skrobie
Białko 3.00  g 8.80  g
Błonnik 3.00  g 8.80  g
Erytrytol
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Uniwersalna mąka bezglutenowa, beznabiałowa, bezzbożowa

Waga netto: 0,623 kg 

Skład: mąka z fasoli garbanzo, skrobia ziemniaczana, mąka z tapioki, biała mąka z sorgo, mąka z fasoli fava.

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.