• Obecnie brak na stanie
Body Attack low carb protein bread
  • Body Attack low carb protein bread
  • Body Attack low carb protein bread
  • Body Attack low carb protein bread
  • Body Attack low carb protein bread
  • Body Attack low carb protein bread
  • Body Attack low carb protein bread
Kod produktu: a24250350521311
Body Attack

Body Attack chleb niskowęglowodanowy, mieszanka do wypieku

Obecnie brak na stanie

Kompletna mieszanka (potrzebna tylko woda) do pieczenia niskowęglowodanowego chleba na bazie mąki migdałowej, z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika.

20,83 zł netto

21,87 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 360 g; 6.08zł/100g

  

Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy ciepła woda, a do zagniecenia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka chlebowa Body Attack umożliwia wypiek dużego bochenka puszystego białego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części małych i chrupiących  bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i do automatów do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Body Attack jest mąka migdałowa. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowi znakomite źródło białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Mąka migdałowa posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna.

Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
106.75
305.00
kJ
447.28
1,277.95
Tłuszcze, w tym
5.25
15.00
tłuszcze nasycone
0.53
1.50
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
2.45
7.00
cukry
0.53
1.50
poliole
skrobie
Białko
11.83
33.80
Błonnik
1.30
3.70
Erytrytol
Sód
224.00
640.00
(ekwiwalent soli)
560.00
1,600.00
Uwagi

Body Attack low carb bread - mieszanka do wypieku chleba o niskiej zawartości węglowodanów

Masa netto: 360g (masa gotowego wypieku wg sugerowanej receptury: 0,58kg)

Składniki: gluten pszenny (54%), mąka migdałowa (37,5%), siemię lniane (9%), ziarna słonecznika (9%), sól, suszone drożdże, przyprawy, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu).

Alergeny: pszenica (gluten), migdały.

Wartości odżywcze w 1 porcji (1 kromka 35g): wartość energetyczna 447kJ / 107kcal, tłuszcze 5,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 0,5g), białko 11,8g, błonnik 1,3g, sól  0,6g

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu): wartość energetyczna 1277kJ / 305cal, tłuszcze 15,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 1,5g), białko 33,8g, błonnik 3,7g, sól 1,6g

Producent:  Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla Body Attack Sport GmbH & Co. KG, Schnackenburgallee 217-223, 22525 Hamburg, Niemcy

Należy spożyć przed końcem: data na opakowaniu MHD MM.RRRR

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. 

Przygotowanie: zawartość opakowania wymieszać z 330ml letniej wody i zagnieść. Uformować bochenek albo włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić na godzinę do wyrastania w ciepłym miejscu.  Po wyrośnięciu wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C (z termoobiegiem) i piecz 45-50 minut.