Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Body Attack chleb niskowęglowodanowy, mieszanka do wypieku
Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy ciepła woda, a do zagniecenia ciasta nie potrzeba nawet miksera.
Mieszanka chlebowa Body Attack umożliwia wypiek dużego bochenka puszystego białego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części małych i chrupiących bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i do automatów do pieczenia chleba (chlebomatach).
Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Body Attack jest mąka migdałowa. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowi znakomite źródło białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Mąka migdałowa posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna.
Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Body Attack low carb bread - mieszanka do wypieku chleba o niskiej zawartości węglowodanów
Masa netto: 360g (masa gotowego wypieku wg sugerowanej receptury: 0,58kg)
Składniki: gluten pszenny (54%), mąka migdałowa (37,5%), siemię lniane (9%), ziarna słonecznika (9%), sól, suszone drożdże, przyprawy, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu).
Alergeny: pszenica (gluten), migdały.
Wartości odżywcze w 1 porcji (1 kromka 35g): wartość energetyczna 447kJ / 107kcal, tłuszcze 5,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 0,5g), białko 11,8g, błonnik 1,3g, sól 0,6g
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu): wartość energetyczna 1277kJ / 305cal, tłuszcze 15,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 1,5g), białko 33,8g, błonnik 3,7g, sól 1,6g
Producent: Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla Body Attack Sport GmbH & Co. KG, Schnackenburgallee 217-223, 22525 Hamburg, Niemcy
Należy spożyć przed końcem: data na opakowaniu MHD MM.RRRR
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Przygotowanie: zawartość opakowania wymieszać z 330ml letniej wody i zagnieść. Uformować bochenek albo włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić na godzinę do wyrastania w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C (z termoobiegiem) i piecz 45-50 minut.