Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Inlead Pizza Base 2PACK - gotowy spód do pizzy proteinowej 23g białka, bez zagniatania, 2 sztuki
Inlead Pizza Base to idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 7-15 minut - i gotowe!
1 kawałek pizzy (spód bez dodatków, 1/6) dostarcza zaledwie 62kcal!
Pizza low carb na okrągło!
Uwielbiana za smak, krytykowana za (podobno) niekorzystny wpływ na zdrowie, ale niezaprzeczalnie popularna — pizza jest obecnie znanym na całym świecie daniem, które sprawia przyjemność i wywołuje wyrzuty sumienia. Czy jednak naprawdę zasługuje na opinię niezdrowego, śmieciowego jedzenia? W końcu wszystko zależy od tego, co na niej położymy, prawda? I od tego, czego użyjemy jako ciasta, oczywiście.
Na początek dobra rada dotycząca dodatków: ogranicz przetworzone mięsa i tłuszcze nasycone, zamiast tego dodając dużo warzyw i owoców. Mówiąc ściśle o wartości odżywczej, świeży ananas jest doskonałym wyborem ;)
Jeśli chodzi o spód, oto idealne rozwiązanie: Inlead Pizza Base! Chociaż zawiera dużo mniej węglowodanów niż standardowe ciasto na pizzę, ma wszystkie pyszne właściwości, których oczekujesz od ciasta na pizzę. Dołóż dodatki, upiecz i... buon appetito!
Spód to fundament pizzy - zbuduj na nim swoją moc
- Spód — oczywiście nic bez pokrycia! Twoje ciasto białkowe do pizzy jest doskonałą bazą do każdego rodzaju pizzy, na jaki tylko masz ochotę.
- Sos — większość dostępnych w sklepach, gotowych sosów do pizzy zawiera całą masę cukru, co sprawia, że nie nadaje się dla osób dbających o formę, zamiast tego warto zrobić własny sos ze świeżych pomidorów lub koncentratu pomidorowego, możesz też przyrządzić pizza bianca, bez pomidorów, lub wersję kreatywną z pesto lub awokado, albo użyj gotowego sosu Fakeaway Pizza Sauce!
- Dodatki — Ponieważ białko jest już w spodzie, postaw na zielone warzywa, grzyby, owoce i zioła! Możesz użyć szynki czy pepperoni jeśli nie potrafisz się bez nich obejść. To Ty decydujesz.
- Ser — Jeśli zależy Ci na pizzy dobrze zbilansowanej pod kątem wartości odżywczej, nie przesadzaj z serem! Postaw na pyszną, prawdziwą mozzarellę, która zawiera mniej węglowodanów niż większość serów, a jeśli Ci się uda taką znaleźć, wybierz tę o obniżonej zawartości tłuszczu, świetnym pomysłem będzie ser Piórko (koniecznie tarty!), sos serowy a la serek topiony z KFD albo posypka serowa Lean Cheese Shakers. Nie przepadasz za nabiałem? W takim razie możesz zrobić swój własny ser roślinny na bazie orzechów nerkowca, migdałów, soi czy aquafaby.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
InLead Protein Pizza Base - gotowy wysokobiałkowy spód do pizzy
Białko przyczynia się do wzrostu i pomaga w utrzymaniu may mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Masa netto: 250g (2 x 125g)
Składniki: mąka pszenna, woda, białka mleka, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, regulator kwasowości kwas mlekowy, emulgator mono- i di- glicerydy kwasów tłuszczowych.
Alergeny: pszenica, mleko, gluten; może zawierać jaja.
Wartości odżywcze w 100g ciasta bez dodatków: wartość energetyczna 299,0kcal/1263,0kJ, tłuszcze 5,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g), węglowodany 43,0g (w tym cukry 0,9g), białko 18,0g, sól 2,2g
Wartości odżywcze w 125g (1 spód, opakowanie zawiera 2 spody): wartość energetyczna 373,7kcal/1578,7kJ, tłuszcze 6,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 53,7g (w tym cukry 1,1g), białko 22,5g, sól 2,7g
Producent: wyprodukowano w UE dla InLead Nutrition GmbH
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 220°C. Posmaruj pizzę sosem i dodaj ulubione składniki do smaku. Umieść pizzę w piekarniku i piecz przez 7-15 minut, aż brzegi będą złotobrązowe (zalecany czas może się różnić w zależności od rodzaju używanego sprzętu).